Автоновини Військова техніка

“Укроборонпром” стверджує, що ЗІМ виготовив новий БМ “Оплот” й незабаром його продемонструє (фото)

"Укроборонпром" стверджує, що ЗІМ виготовив новий БМ "Оплот" й незабаром його продемонструє (фото)
На "Заводі ім. Малишева" стверджують, що новий БМ "Оплот" побачать на військовому параді на День Незалежності

Зазначається, що новий танк можна буде побачити на параді на честь 30-річча Незалежності України.

ДП “Завод імені В.О. Малишева” (входить до складу ДК “Укроборонпром”) начебто вже повністю та вчасно виготовило зразок сучасного українського танку БМ “Оплот”, замовлений на початку цього року.

Ба більше, прес-служба Концерну повідомила, що “уперше новий “Оплот” можна буде побачити наживо під час військового параду до 30-річчя незалежності України, що відбудеться 24 серпня у Києві” (про кілька репетицій, що мають пройти у Києві не повідомляється).

Варто відзначити, що до цього заявлялося про необхідність відповідного дозволу від Міноборони. І це цілком логічно, адже “сирий” танк потрібно бодай трохі “обкатати” та перевірити й ознайомити з ним екіпаж (бо будь-які технічні проблеми, котрі гіпотетично можуть виникнути під час урочистостей, наприклад, через недостатній час для перевірки всіх систем нової машини, нікому не потрібні й відверто зайві – як це може бути ми вже могли спостерігати з відремонтованими, але не перевіреними Т-84 на Strong Europe Tank Challenge).

"Укроборонпром" стверджує, що ЗІМ виготовив новий БМ "Оплот" й незабаром його продемонструє (фото)
Новий “парадний” БМ “Оплот” в цеху ЗІМ

Що цікаво, в повідомленні прес-служби стверджується, що новий танк фактично буде показувати не міць ЗСУ, а безплатно рекламувати спецекспортера в лиці “Укрспецекспорт”.




“Новий танк (який замовила компанія “Укрспецекспорт”) демонструватиме свої бойові можливості потенційним замовникам, зокрема іноземним”, – відзначили у прес службі “Укроборонпром”.

"Укроборонпром" стверджує, що ЗІМ виготовив новий БМ "Оплот" й незабаром його продемонструє (фото)
Новий “парадний” БМ “Оплот” в цеху ЗІМ

Підтвердив участь нового танку (а не американського зразка, який й досі стоїть в цеху) в урочистостях й директор ЗІМ Василь Крилас, попри те, що кілька неділь тому в цеху демонструвався не готовий корпус БМ “Оплот”.

“Попри деякі упереджені заяви у засобах масової інформації, працівники заводу ім. Малишева вкотре довели, що здатні якісно та вчасно виконувати контракти для вітчизняних та українських замовників: від окремих деталей та вузлів до повноцінних сучасних бойових машин”, – зазначив генеральний директор харківського підприємства.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook