Автоновини Військова техніка

Бразилія знову прицінюється до української зброї (фото)

Бразилія знову прицінюється до української зброї (фото)
Автомати "Вулкан-М" ("Малюк") від InterProInvest

На цьому тижні в Україну з візитом прибула делегації з Федеративної Республіки Бразилія на чолі з членом Палати Депутатів Національного Конгресу Федеративної Республіки Бразилія, голови Комісії з міжнародних відносин і національної оборони Національного конгресу Бразилії Едуардо Болсонарo.

Окрім проведення офіційних переговорів та зустрічей з представниками українського ОПК, бразильські гості відвідали кілька великих українських підприємств (ДП “Антонов”, ДККБ “Луч” та КП СПБ “Арсенал”) й ознайомились з деякими новинками вітчизняної зброї на демонстраційному показі, який було організовано ДП ДГЗП “СпецТехноЕкспорт”.

На останньому, в присутності Посла України в Бразилії та Посла Бразилії в Україні, Едуардо Болсонарo зміг власноруч оцінити продукцію, яка здебільше (окрім експозиції АТ “Завод “Маяк”) була представлена зразками від приватних підприємств (зокрема багатьох членів ГС “Ліга оборонних підприємств України”).

На відміну від першого у своєму роді минулорічного заходу (пройшов у листопаді-грудені 2020 року), де окрім власне військових Бразилії були й представники підприємств ОПК цієї країни, і який мав більш показовий характер, цей візит може стати куди більш конкретним і продуктивним за наслідками.

Річ у тому, що глава бразильської делегації Едуардо Болсонарo безпосередньо відповідає за військовий бюджет Федеративної Республіки. Тобто, можна припустити, що після попередньої оцінки можливостей ОПК України, бразильська сторона почала “прицінюватись” до конкретних проектів або зразків для своєї армії.




Крім того, Едуардо Болсонарo, як колишній спецпризначенець, здатен і самостійно оцінити деякі з видів озброєння та їх можливу ефективність й необхідність в армії Федеративної Республіки, і, ймовірно, має певний вплив на ще одного колишнього військового – чинного Президента Бразилії Жаїра Болсонару (власне він його син).

Бразилія знову прицінюється до української зброї (фото)
Як колишній військовий Едуардо Болсонарo міг самостійно оцінити деякі з видів українського озброєння, як, наприклад, цей комплекс протидії БПЛА “Рифф-П” від InterProInvest

Таким чином, за підсумками цього візиту, можна сподіватися на поглиблення двосторонніх стосунків в оборонній сфері між двома країнами та вихід на укладення перших контрактів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook