Автоновини Військова техніка

Збройні Сили готують нові випробувальні стрільби САУ “Богдана” в Ягорлику

Збройні Сили готують нові випробувальні стрільби САУ "Богдана" в Ягорлику

Попередній епізод випробувань, за інформацією нашого видання, відбувся у травні цього року на полігоні “Широкий Лан”. Прес-служба Генерального штабу України на своїй сторінці у Facebook повідомила, що найбільший полігон ЗСУ – випробувальний полігон “Ягорлик” почав своє повноцінне функціонування.

Найважливіша деталь цього повідомлення – як розповів заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Радіон Тимошенко, на полігоні “Ягорлик” “незабаром відбудуться стрільби артилерійської системи “Богдана” на дальності до 40 кілометрів”.

Як відзначив генерал-лейтенант Радіон Тимошенко, полігон “Ягорлик” зараз – повністю автономний, технологічний та екологічний, і зараз – у повному обсязі забезпечує проведення випробувань.

Заступник начальника Генерального штабу також запевнив, що наявна в “Ягорлику” система візуального контролю дозволяє керівництву Збройних Сил в режимі реального часу спостерігати за випробуваннями зброї навіть не виходячи з робочого кабінету в столиці.

Від нашого видання зазначимо: попередній епізод випробувань самохідної артилерійської установки “Богдана”, як розповідало Defense Express, відбувся наприкінці травня цього року, на полігоні “Широкий Лан”. На момент нашої публікації із САУ “Богдана” на “Широкому Лані” уже виконали понад 50 пострілів.




Як також відзначало Defense Express, у випадку з випробуваннями на “Широкому Лані” мова йде про попередні випробування, які полягають в оцінці реальних можливостей озброєння та відповідності визначеним вимогам.

Збройні Сили готують нові випробувальні стрільби САУ "Богдана" в Ягорлику
Апаратура, яка забезпечує проведення випробувань на полігоні “Ягорлик”

Серед іншого, йдеться про 1400 пострілів на максимальному заряді. Додаткова кількість 155-мм боєприпасів, що потрібна вже для держвипробувань, буде визначена за підсумками попередніх випробувань. Попередні випробування проходять за участю і під контролем представників Міноборони, яке тривалий час чекало на готовність розробників до цього заходу.

До моменту випробувань на Ширлані із САУ “Богдана” було зроблено лише 7 пострілів, включно з гідро- та холостими пострілами.




Для попередніх випробувань САУ “Богдана”, за інформацією нашого видання, застосовуються як 155-мм снаряди М107 та Mod 272 (інертні) виробництва Туреччини, так і 155 мм артилерійські снаряди, які були закуплені у чеської компанії Excalibur Army – включно із далекобійними уламково-фугасні снарядами з поліпшеною аеродинамікою і ведучим паском HE ERFB-ВВ.

Збройні Сили готують нові випробувальні стрільби САУ "Богдана" в Ягорлику
Далекобійні уламково-фугасні снаряди HE ERFB-ВВ, придбані для випробувань “Богдани”

Ці 155-мм артилерійські снаряди великої дальності призначені для використання сучасною буксируваною та самохідною артилерією з довжиною ствола у 39, 45 та 52 калібрів. Дальність стрільби цими боєприпасами у найбільш досконалих САУ становить до 44 км.

Закупка 155 мм сучасних боєприпасів у Excalibur Army, як зазначали Defense Express у Міноборони, зняла будь-які перешкоди перед розробниками САУ “Богдана” довести МОУ відповідність своєї розробки вимогам тактико-технічного завдання і конкурентність рішень та технологій, що втілені у проєкті.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook