Автоновини Військова техніка

Повітряні Сили хочуть замовити розробку українських ЗРК середньої та великої дальності (відео)

Повітряні Сили хочуть замовити розробку українських ЗРК середньої та великої дальності (відео)
Перспективні українські ЗРС середньої та великої дальності СД-300 та "Кільчень"

Відповідну інформацію оприлюднив начальник зенітних ракетних військ полковник Борис Генов під час привітання військовослужбовців з Днем Повітряних Сил Збройних Сил України (ймовірно, “старою” версією, яка до 2007 року відзначалася у перші вихідні липня, а з 2027 року перенесена на перші вихідні серпня), пише Defense Express.

У своєму зверненні, Борис Генов зокрема повідомив й про поточний стан сил ППО та майбутні плани з розвитку.

Так, він нагадав, що у зв’язку з подальшою застарілістю радянських комплексів ППО, котрі стоять на озброєнні підрозділів ЗСУ, наразі розглядається питання закупівлі зенітно-ракетних комплексів у західних партнерів.

Водночас Збройні сили зацікавлені й у виготовленні українських комплексів, й роботи по цій темі вже проводяться й мають надію на успіх не лише в Україні.

“Ці роботи уже розпочаті. Проведені аванпроекти й на даний час проводиться питання по проведенню дослідно-конструкторських робіт. Наші підприємства уже, на сьогодні, мають напрацювання й з інозамовниками. Це показала виставка, яка була проведена в місті Києві (мова йде про “Зброя та Безпека-2021″)”, – відзначив начальник зенітних ракетних військ ЗСУ.




Своєю чергою, під час демонстрації цього привітання у відео від прес-служби Командування Повітряних Сил ЗСУ демонструвалися кадри з перспективними комплексами середньої дальності СД-300 від КБ “Луч” та універсальної зенітно-ракетної системи великої дальності від КБ “Південне” – “Кільчень”.

Повітряні Сили хочуть замовити розробку українських ЗРК середньої та великої дальності (відео)
У відео Командування Повітряних Сил ЗСУ були продемонстровані кадри з перспективними українськими комплексами середньої та великої дальності

Нагадаємо, перспективний комплекс від ДП “Державне Київське конструкторське бюро “Луч”, призначений для ураження на дальності до 100 км будь-яких аеродинамічних та балістичних цілей (а в окремих випадках і наземних чи надводних), вперше був продемонстрований (у вигляді макету пускової установки) на Міжнародній виставці “Зброя та Безпека-2021” у червні ц.р.

Повітряні Сили хочуть замовити розробку українських ЗРК середньої та великої дальності (відео)
ТТХ перспективної ЗРС середньої дальності СД-300 від КБ “Луч”





При цьому, за словами Генерального конструктора – Генерального директора ДККБ “Луч” Олега Коростельова, для розробки такого ЗРК необхідно лише два роки, після яких комплекс розпочне державні випробування. І на фінансування цієї розробки необхідно фінансування у розмірі близько $40 млн.

Своєю чергою, представлений у квітні ц.р. концепт ЗРС великої дальності “Кільчень”, від КБ “Південне” має заплановану дальність ураження цілей до 280 км.

За словами розробників, створення новітньої зенітно-ракетної системи “Кільчень”, її розробка, складає “близько четвертої або третьої частини вартості комплексу Patriot”.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook