Автоновини Військова техніка

“Кевлар-Е”: що пропонує “УкрІннМаш” на заміну БМП-1 (відео)

"Кевлар-Е": що пропонує "УкрІннМаш" на заміну БМП-1 (відео)
"Кевлар-Е" від "УкрІннМаш"

Основна бойова машина піхоти Збройних Сил України – БМП-1 та БМП-2, які попри моральну та фізичну застарілість залишаються у строю. В цій ситуації будь-яка можлива заміна цих 50- та 40-річних машин – викликає певний інтерес.

На виставці “Зброя та Безпека” корпорація “УкрІннМаш” продемонструвала свою розробку – “Кевлар-Е”, про яку Defense Express розпитав заступника гендиректора корпорації Андрія Грищенко.

“Кевлар-Е” створений на базі модернізованого шасі МТ-ЛБ, з додатковим бронюванням, яке здатне витримати до 12,7 мм у лобовій проекції та протимінним захистом. Озброєння складається з бойового модуля “Штурм” з 30-мм автоматичною гарматою, ПТРК “Бар’єр”, автоматичним гранатометом та кулеметом. Машина може плавати та забезпечує перевезення 6 бійців, екіпаж – 3 особи.

“Щодо шасі, то рішення використати відпрацьоване шасі МТ-ЛБ пов’язано з тим, що вироблення нової бази потребує значних коштів. А наявний досвід демонструє, що використання вже існуючого шасі – це прийнятний варіант. До того ж МТ-ЛБ добре себе зарекомендував завдяки високій прохідності, простоті експлуатації та ремонтопридатності. Водночас це шасі має значний запас для подальшої модернізації та ремоторизації. Тобто здатне витримати додаткову броню, потужний бойовий модуль, а замість радянського мотора легко встановлюється сучасний західний двигун”, – повідомив Андрій Грищенко.

"Кевлар-Е": що пропонує "УкрІннМаш" на заміну БМП-1 (відео)
Кевлар-Е” створений на базі модернізованого шасі МТ-ЛБ

За його словами, надалі планується виробляти абсолютно нові корпуси для “Кевлар-Е”, водночас зараз машина знаходиться на стадії тестувань – планується передати її військовим, щоб саме вони визначили її бажані характеристики.




Загалом бронювання “Кевлар-Е” розробники декларують на рівні захисту лобової проекції від куль 12,7-мм, бортів – від 7,62-мм, наявний мінний захист та протиосколковий підбій.

"Кевлар-Е": що пропонує "УкрІннМаш" на заміну БМП-1 (відео)
“Кевлар-Е” озброєнний бойовим модулем “Штурм”, який встановлюється на БТР-3

“Ставити потужнішу броню на БМП просто немає сенсу. Це буде вже 30-35 тонна машина, майже танк, і вона не зможе виконувати свої завдання, які покладені на БМП”, – підкреслив Андрій Грищенко, генерал-лейтенант у відставці, який у 2007-2015 роках був командиром 72-ої окремої механізованої бригади ЗСУ, а у 2016-2017 роках командував військами Оперативного командування “Південь”.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook