Автоновини Військова техніка

Універсальна високоточна РК-10 від ДККБ “Луч” виходить на вогневі випробування

Універсальна високоточна РК-10 від ДККБ "Луч" виходить на вогневі випробування
РК-10 від ДККБ "Луч"

Універсальна високоточна РК-10 від ДККБ “Луч” виходить на вогневі випробування ДККБ “Луч” проведе перші вогневі випробування новітньої високоточної ракети РК-10 цього літа. Про це в інтерв’ю Defense Express повідомив Генеральний конструктор – Генеральний директор ДККБ “Луч” Олег Коростельов.

Головною особливістю РК-10 є її універсальність, вона може розміщуватись на наземних, надводних та повітряних платформах та знищувати цілі на землі, воді та у повітрі на дальностях до 10 км.

“Ракету РК-10 ми готуємо до стрільби вже влітку. Вона призначена для ЗРК ближньої дії із дальністю пострілу до 10 км, а також забезпечить зумовлену вимогами зону ураження і на суходолі, і з поворотних платформ на морських платформах. Ракета уніфікована для застосування і по наземних цілях. Ми одразу отримуємо цілу низку переваг”, – підкреслив Олег Коростельов.

Універсальна високоточна РК-10 від ДККБ "Луч" виходить на вогневі випробування
РК-10 від ДККБ “Луч”

Зазначимо, мова йде про проект з робочою назвою “Стріла-10 Луч”, який розроблений для заміни застарілого ЗРК “Стріла-10”, кількість яких стрімко зменшується через брак придатних до застосування ракет. Серед можливостей цього комплексу ближньої дії – знищення повітряних цілей на висотах до 3,5 км та на дальності до 10 км. Для порівняння у “Стріла-10” ці параметри 3,5 та 5 км відповідно.




Слід також зазначити, що подібні комплекси є сегментом протиповітряної оборони у бойових порядках та в першу чергу призначені для відбиття атаки штурмовиків, вертольотів та БПЛА. А для знищення цілей на більших висотах та дальностях, ДККБ “Луч” розробляє ЗРК з зенітною ракетною “Корал” та ЗРК з дальністю дії у 100 км.

(Щодо ракети РК-10 з 11:57)

РК-10 також інтегрується до озброєння катерів за принципом комплексу “Бар’єр-ВК”. Та призначена для посилення ударних вертольотів та встановлення на наземних пускових установках.

Слід зазначити, що РК-10 може оснащуватись двома видами бойових частин, які впливають на калібр ракети. У 152-мм версії вона оснащується тандемною кумулятивною частиною з пробиттям понад 1100 мм броні за динамічним захистом. У 130-мм – осколково-фугасною, яка утворює понад 900 уламків вагою 2-3 грами. У зентіному варіанті, в якій використано неконтактний датчик цілі, вага бойової частини складає 6,2 кг .

Для виявлення та наведення на ціль використовується оптико-прицільна станція наведення ОПСН від “Ізюмського приладобудівного заводу”. Вона оснащена оптичним, тепловізійним та лазерним каналами, а дальність виявлення цілей становить понад 12 км.

Додамо, що інтеграція ОПСН з ракетами від ДККБ “Луч” вже опрацьована на модернізації самохідного ПТРК для Збройних Сил України, який раніше був відомий під робочою назвою “Штурм-СМ”, але після успішних випробувань отримав назву “Бар’єр-С”.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook