Автоновини Військова техніка Зброя та Безпека-2021

Lockheed Martin з F-16 на «Зброя та безпека». Що це означає?

Lockheed Martin з F-16 на «Зброя та безпека». Що це означає?

Американська компанія зі світовим ім’ям Lockheed Martin приїхала в Україну на міжнародну виставку «Зброя та безпека – 2021» з демонстрацією винищувача F-16.

Що це означає?

Засновники Мілітарного Олександр Аргат та Тарас Чмут поспілкувались з представниками компанії на стенді.

Офіційно на камеру вони нічого не коментували, але за що йшла розмова у відео:

Винищувач F-16 у вигляді макета, буде представлений на стенді компанії Lockheed Martin.

Американська компанія виробник багатоцільових літаків F-16 та F-35, планувала завітати на міжнародну виставку «Зброя та безпека» та «Авіасвіт-ХХІ», ще минулого року.




Lockheed Martin з F-16 на «Зброя та безпека». Що це означає?
20 травня 2020 року, Командування Повітряних Сил ЗСУ опублікувало на своїй сторінці у Facebook Візію щодо раціональних шляхів розвитку виду військ.

Вона була розроблена на основі Візії Збройних Сил України та призначена на період до 2035 року, та сформована на основі вихідних даних для Державної програми розвитку Збройних Сил України до 2025 року, Програми розвитку Повітряних Сил та інших документів оборонного планування та є загальним баченням розвитку Повітряних Сил ЗСУ.

Серед основних визначених напрямків – заміна застарілих радянських зразків озброєння з уніфікацією за для подальшого спрощення підготовки персоналу, утримання та можливої модернізації. Як заміна наявних бортів, розглядаються багатоцільові літаки покоління 4++ типу Saab JAS-39E/F Gripen, F-16 Block 70/72 або інші.

А вже у січні 2021 року, ми повідомляли, що Повітряні Сили Збройних Сил України чекають рішення держави на закупівлю нових винищувачів на заміну наявного авіаційного парку радянських зразків.

Рішення щодо закупівлі авіаційної техніки іноземного виробництва прийматиметься на рівні вищого керівництва держави через профільні міністерства.




У Повітряних Силах вже визначились на які типи багатоцільових винищувачів іноземного виробництва орієнтуватися, один із яких, у перспективі, може замінити авіатехніку радянського зразка, що є сьогодні на озброєнні авіаційних бригад.

Це багатоцільові винищувачі покоління 4+:

  • F-15 EX
  • Saab JAS 39 Gripen
  • F-16 Block 70/72

Нагадаємо, що зараз Повітряні Сили ЗСУ експлуатують одразу чотири типи бойових літаків:

  • винищувачі Су-27
  • винищувачі МіГ-29
  • штурмовики Су-25
  • бомбардувальники Су-24М та створені на їх базі літаки-розвідники Су-24МР

Така широка номенклатура бойових літаків ускладнює та здорожчає їх утримання через унікальність запасних частин для кожного з типів

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook