Автоновини Військова техніка Зброя та Безпека-2021

ACE ONE надсучасний український багатоцільовий ударний stealth-БПЛА: оприлюднено оглядове відео та фото з ТТХ

З’явилось зображення та відео нового українського БПЛА ACE ONE
Макет перспективного ударного БПЛА ACE ONE на виставці "Зброя та Безпека-2021"

Офіційна презентація амбітного проекту відбудеться на виставці “Зброя та Безпека-2021”. Пише Defense Express.

Відзначається, що над створенням цього амбітного проекту працювали “25 найкращих українських вчених та фахівців у сфері авіакосмічної галузі” на чолі з колишнім гендиректором ДП “Антонов” Олександром Лосем та ексголовою ДКАУ (Державне космічне агентство України) Володимиром Усовим.

З’явилось зображення та відео нового українського БПЛА ACE ONE
Розміри українського перспективного БПЛА ACE ONE

Надшвидкий бойовий дрон з технологіями stealth та “ройовими можливостями”, за словами розробників, здатен у внутрішніх відсіках переносити озброєння вагою до 1 тони.




Розробники стверджують, що бойовий дрон розробляли у партнерстві з кращими підприємствами України, як то ДП “Івченко-Прогрес”, “АТ “Мотор Січ” та ТОВ “Гідробест”.

Судячи з рекламного відео та фото, ACE ONE оснащений потужним турбореактивним двигуном (ймовірно його двоконтурною версією, на кшталт ТРДДФ АІ-322Ф). Це дозволяє при досить значних розмірах (довжина 8 метрів, ширина 11 метрів) та вазі (максимальна злітна вага 7,5 тонн) розвивати майже звукову швидкість – 0,95 Маха.

При цьому, за розрахунками українських конструкторів, ударний БЛА буде мати бойовий радіус 1500 км та підійматися на висоту до 13,5 км.

З’явилось зображення та відео нового українського БПЛА ACE ONE
ACE ONE зможе виявити, навестись та знищити наземну ціль за допомогою високоточних ракет

Судячи з відео, безпілотник має багато схожих рис з американським проектом Lockheed Martin RQ-170 Sentinel та російським С-70 “Охотник”.

Попередня вартість одного комплексу з декількох літальних апаратів (ймовірно, трьох) та наземної станції управління – $12-13 млн. Таку ціну розробник вказав у англомовному прес-релізі щодо презентації безпілотного комплексу на виставці “Зброя та Безпека-2021”.




За задумом, вітчизняна безпілотна “невидимка” буде не просто розвідником, а зможе нести та використовувати високоточне кероване озброєння (та ймовірно вільнопадаючі бомби) як проти наземних, так і проти повітряних цілей, яке може бути розташоване у двох великих внутрішніх відсіках.

ACE ONE створений з використанням технології stealth й оснащений турбореактивним двигуном

Так, у відеоролику ACE ONE знищує ракетою безпілотний апарат, схожий на новий розвідувально-ударний БПЛА “Орион”, а в іншому кадрі ще однією ракетою російський танк Т-90. Також продемонстроване бомбардування невеликого військового табору авіабомбою.




Тобто фактично мова йде про створення багатофункціонального бойового літального апарату, що здатний застосовувати різноманітні види важкого сучасного й перспективного озброєння проти цілей як на землі, так і у повітрі й виконувати функції притаманні літакам бойової авіації (наприклад F-16А або Dassault Rafale).

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook