Автоновини Військова техніка Зброя та Безпека-2021

СБА “Новатор”: на виставці “Зброя та безпека” покажуть версії з ударним БПЛА та бойовим модулем

СБА “Новатор”: на виставці “Зброя та безпека” покажуть версії з ударним БПЛА та бойовим модулем
СБА "Новатор" та БПЛА RAM II

Компанія “Українська бронетехніка” покаже на виставці “Зброя та безпека-2021” дві нові версії спеціального броньованого авто “Новатор”. На його базі створили транспортну машину для ударного безпілотного авіаційного комплексу та машину вогневої підтримки з дистанційно керованим бойовим модулем. Про це йдеться у статті на Мілітарному.

“Новатор” обрали в якості транспортної платформи для БПЛА-камікадзе RAM II. Це баражуючий боєприпас із бойовою частиною вагою 3-4 кг. Бойова частина може бути трьох типів: осколкова, термобарична або кумулятивна.

Запуск БПЛА здійснюється з катапульти, а радіус бойового застосування – 30 км.

“Українська бронетехніка” спланувала розміщення в “Новаторі” і самого безпілотного комплексу і екіпажу, який може складатися з 2-4 осіб.

«Маневрені броньовані машини із ударними БПЛА – мейнстрім світового ринку озброєння, тому такий продукт мав бути розроблений та презентований. Ми використали найкраще рішення щодо базового автомобіля із точки зору мобільності та БПЛА, що має найкращі перспективи в цьому сегменті», – повідомив Владислав Бельбас, гендиректор «Української бронетехніки».




Версія з дистанційним керованим бойовим модулем озброєна 12,7 мм кулеметом. Керування модулем здійснюється з салону “Новатора” за допомогою кнопок “розумного дисплея” з сенсорним екраном.

Сукупність оптико-електронної складової модуля дозволяє йому виявляти потенційні цілі вже на відстані 10 км.

Встановлюється модуль на «Новатор» без доопрацювання броньованого корпусу. Монтаж усіх комунікацій ДКБМ відбувається через штатний евакуаційний люк автомобіля.

СБА “Новатор”: на виставці “Зброя та безпека” покажуть версії з ударним БПЛА та бойовим модулем
Дистанційно керований бойовий модуль третього покоління (ДКБМ)

Побачити машини можна буде на стенді Національної Асоціації оборонної промисловості України (павільйон №2, місце №2-А31). Виставка “Зброя та безпека” стартує 15 червня 2021 року.

Довідково: Спеціальний броньований автомобіль «Новатор» побудований на шасі Ford-550, яке спеціально допрацьовано, посилено і пристосоване до експлуатації в off-road. Корпус виготовлений зі шведської сталі Swebor Armor твердістю 560 HB, бронювання рівня ПЗСА-4. Потужність двигуна – від 330 к.с., об’єм – 6,7 л, колісна формула 4?4, двигун Ford турбодизельний 6,7 л, трансмісія автоматична шестиступінчаста. Максимальна швидкість по шосе – 140 км/год. Машина важить 8,845 т, кліренс – 300 мм. Висота – 2,38 м, ширина – 2,35 м, довжина – 6,4 м. Здатна долати водні перешкоди глибиною 0,75 м та підйом 60%. Вперше представлена в 2017 році. Машина відповідає тактико-технічним вимогам до ББКМ (ТБКМ) і поставляється до Міністерства оборони України і Національної гвардії України.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook