X

КБ “Південне” продовжило випробування нових реактивних снарядів “Тайфун-1”

122-мм реактивний снаряд "Тайфун-1" від КБ "Південне" на випробуваннях, що були проведені у травні 2021 року / Фото: АрміяInform

Днями відбувся черговий етап тестів українських виробів, що мають вдвічі більшу за старі радянські снаряди 9М22 дальність.

Пуски 122-мм РС були проведені на полігоні “Широкий лан”, що на Миколаївщині. За публічно відомою інформацією це вже треті вогневі випробування вітчизняного зразка, розповідає АрміяInform.

Як і минулі рази, для випробувань була залучена звичайна штатна радянська бойова машина БМ-21 “Град”, хоч нові снаряди й можуть бути використані для пусків нових 122-мм українських систем, як то РСЗВ БМ-21У “Верба” (розробки ХКБМ) чи БМ-21УМ “Берест” (розробки “Шепетівського ремонтного заводу”).

Дослідний зразок українського 122-мм реактивного снаряду “Тайфун-1” від КБ “Південне” на випробуваннях, що були проведені у травні 2021 року / Фото: АрміяInform

Крім того, у випробуваннях, для отримання у режимі реального часу телеметричної інформації з борту реактивних снарядів під час їхнього польоту, був залучений мобільний універсальний вимірювальний пункт, створений фахівцями “Конструкторське бюро “Південне” ім. М. К. Янгеля” наприкінці 2019 року.



ТТХ 122-мм реактивного снаряда “Тайфун-1”

Нагадаємо, перші випробування снарядів 9М221Ф “Тайфун-1” з дальністю 40 км (проти 20 км у звичайного РС від РСЗВ БМ-21 “Град”) пройшли у 2019 році. Тоді пуски проводились на мінімальну відстань у 5 км.

Пуск 122-мм реактивного снаряда “Тайфун-1” на полігоні “Широкий Лан” у травні 2021 року / Фото: АрміяInform

Своєю чергою, під час масштабних ракетних тестувань, що відбулись 29 квітня 2020 року на Державному випробувальному полігоні “Алібей”, що в Одеський області нові реактивні снаряди запускали вже на максимальну дистанцію.




Що саме перевіряли у межах виконання відповідної ДКР відповідно до договору із Міністерством оборони України на недавніх випробуваннях наразі не повідомляється.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post