X

Мінстратегпром та Міноборони взялись за вирішення проблем КРАЗу

У власності КРАЗу залишились не тільки виробничні потужності, але й також - дослідні зразки техніки, яка може бути поставлена для ЗСУ

Українські Збройні Сили повинні мати на озброєнні вантажівки та шасі вітчизняного виробництва, пише Defence Express.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський та Міністр оборони Андрій Таран відвідали із робочим візитом підприємство ПрАТ “АвтоКрАЗ”.

Мета візиту – вирішення накопичених на цьому підприємстві проблем, сповістила прес-служба Мінстратегпрому.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України наголосив: борги групи “АвтоКрАЗ” складають основу пулу активів збанкрутілого “Дельта банку”, котрі зараз виставив на торги Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський під час свого візиту на КРАЗ

І власне, сама перспектива того, що виробничі потужності КРАЗу можуть в будь-який момент “піти з молотка” – сама по собі ускладнює процес оборонних закупівель.

Також є і наступна суперечність. З однієї сторони, “АвтоКрАЗ” наголошує на потребі збільшити оборонне замовлення та на ритмічності оплати за виготовлену продукцію.

А з іншої сторони, наші силові структури висувають претензії до якості автотехніки, яку випускає підприємство.




Тому і має місце така тенденція, що у частинах Збройних Сил України збільшується кількість вантажівок іноземного виробництва, а перспективні системи озброєнь – уже заплановані до постановки на шасі іноземного виробництва.

Така ситуація не є нормальною, наголосив очільник Мінстратегпрому. Відтак – наша країна має зберегти виробництво вантажівок та автомобільного шасі, а Збройні Сили – мають бути оснащені якісною автотехнікою українського виробництва.

Як раніше стало відомо, на початок березня цього року КРАЗ заборгував своїм працівникам 66,7 млн грн.

УСПУ-360 “Нептун” на шасі КрАЗ-7634НЕ 8х8 та шасі Tatra T 815-7T3R41 8х8 1R у колісній формулі 8×8, яке власне й розглядається як заміна “КрАЗ”

Із-за хронічних перебоїв у роботі підприємства на шасі чеського виробництва Tatra довелось переставляти зокрема протикорабельний ракетний комплекс “Нептун”. Відтак, перший дивізіон цього комплексу в складі 4 пускових установок (УСПУ-360) 4 транспортно-заряджаючих машин (ТЗМ-360), 4 транспортних машин (ТМ-360) та одного рухомого командного пункту (РКП-360) буде вироблений із затримкою – до кінця І кварталу 2022 року.

Поділитися цим!
Антон Кучепінков:
Related Post