Статті Цікаво

Редуктори – основа руху обладнання харчової промисловості

Редуктори – основа руху обладнання харчової промисловості

Складно уявити, щоб різні соуси, сирки, йогурти й пасти, представлені у величезних кількостях на полицях супермаркетів, довелося при виготовленні змішувати вручну. Відразу ж скоротився б асортимент, та й ціна продукції зросла. Для забезпечення стабільної роботи харчового обладнання застосовується привідна техніка: редуктори, мотор-редуктори, електродвигуни.

Специфіка застосування редукторів у харчових галузях 

Підприємства харчової промисловості оснащуються технологічними лініями, конвеєрами, обладнанням для фасування, розливними й змішувальними апаратами. Для зниження енергетичного навантаження, передчасного зносу обладнання використовують редуктори, які переважно знижують швидкість обертання електродвигуна.

Типи редукторів, що використовуються у харчовій промисловості

  • Завдяки оснащенню практично всієї харчової промисловості автоматикою, можуть знадобитися редуктори, що працюють на виштовхувальну й обертальну силу, з нерівномірним навантаженням – для таких пристроїв необхідний черв’ячний редуктор.
  • Для перев’язувальних пристроїв найбільш придатними є редуктори планетарного типу.
  • Для фасувальних машин та млинів підходить циліндричний або планетарний редуктор, що приводить у дію вузли, які обертаються циклічно.

Експлуатація редукторів у харчових галузях

На виробничих лініях харчових підприємств мотор-редуктори, електродвигуни, редуктори використовуються при модернізації, як витратні матеріали, також замість вузлів, що вийшли з ладу. Виробники редукторів при їх виготовленні забезпечують:

  • Стійкість до активних мийних засобів, вологи, нагрівання.
  • Компактні розміри, невелику вагу пристроїв.
  • Стійкість до перепадів напруги.
  • Просте використання.
  • Широкий асортиментний ряд редукторів різного типу й потужності.

Особливості мотор-редукторів для змішувальних пристроїв

Різні процеси перемішування рідин, сипучих продуктів, інших сумішей у харчовій промисловості – серед найбільш потрібних. Різні мішалки використовують для прискорення приготування продуктів, рівномірного з’єднання компонентів, охолодження або посилення їх нагріву. Для забезпечення ефективної роботи змішувального обладнання передбачений мотор-редуктор. Завдяки його специфічному конструктивному виконанню, сировина, що перемішується, надійно захищена від попадання мастильних матеріалів, наприклад у кетчуп або фруктове пюре.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook