Автоновини Військова техніка

Черговий етап випробувань Мі-2МСБ завершено: ЗСУ фактично отримали новий навчально-бойовий вертоліт

Черговий етап випробувань Мі-2МСБ завершено: ЗСУ фактично отримали новий навчально-бойовий вертоліт
Фото: Мі-2МСБ

Мі-2МСБ – глибока модернізація радянського Ми-2, яка стане “партою” для українських вертолітників. Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки завершив другий етап випробувань вертольоту Мі-2МСБ від “Мотор Січ”. Пише Defence Express.

Під час польотів була підтверджена можливість використання ним некерованих авіаційних ракет РС-80 від ДАХК “Артем”, які були прийняті на озброєння у 2019 році, можливість знищення БПЛА типу російського “Орлан-10” кулеметним озброєнням, а також знищення наземних цілей.

“Результати випробувань вже показали, що фактично Збройні Сили України отримали в першу чергу легкий навчально-бойовий вертоліт, який здатен забезпечити повноцінне навчання екіпажів всім елементам бойового застосування некерованого ракетного та стрілецького озброєння як по наземним, так і по повітряним цілям, а також забезпечення підтримання льотних навиків пілотів бойових частин”, – йдеться у повідомленні ДНДІ випробувань і сертифікації ОВТ.

Варто зазначити, що одна льотна година на вертольоті Мі-2МСБ у чотири рази дешевша за показники Мі-8 та у п’ять разів у випадку Мі-24. Тому використання нового вертольоту у якості навчально-бойового вертольота має важливі економічні причини.




Такі показники досягається заміною двигунів ГТД-350 на нові вітчизняні турбовальні АІ-450В з цифровою системою керування, які на 30% економічніші. До того ж вони пройшли всі необхідні випробування на газодинамічну стійкість при комплексному застосуванні бортового озброєння.

Також на Мі-2МСБ було замінене світлотехнічне обладнання, що дозволяє використовувати пілотам окуляри нічного бачення – тобто здійснювати польоти на гранично малих висотах у темний час доби.

Черговий етап випробувань Мі-2МСБ завершено: ЗСУ фактично отримали новий навчально-бойовий вертоліт
Мі-2МСБ озброєний блоками НАР та кулеметами

Озброєння вертольоту зараз складає пара великокаліберних кулеметів НСВТ-12,7 мм та блоки некерованих авіаційних ракет РС-80 або радянських С-8.




А у випадку інтеграції до Мі-2МСБ сучасної оптико-прицільної станції та далекобійного протитанкового озброєння, ця машина може перетворитися на легкий ударний вертоліт, аналогічний OH-58D Kiowa Warrior.

Наприклад, для цього цілком можливо використати ОПСН-І від “Ізюмського приладобудівного заводу” та ракети “Бар’єр-В” від ДККБ “Луч”.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook