Автоновини

ЛДАРЗ передав ЗСУ черговий відновлений МіГ-29УБ: можливо останній на довгий період (відео)

ЛДАРЗ передав ЗСУ черговий відновлений МіГ-29УБ: можливо останній на довгий період (відео)

Як повідомила прес-служба ДК “Укроборонпром”, ДП “Львівський державний авіаційно-ремонтний завод” відремонтувало та передало ЗСУ навчально-бойовий винищувач МіГ-29УБ.

Відновлений літак успішно пройшов завершальні тести та випробувальні польоти й був відправлений на місце базування в один з бойових підрозділів Повітряних сил ЗСУ.

Ймовірно, навчально-бойова модифікація винищувача була відремонтована в рамках тогорічного замовлення. Принаймні так можна припустити з огляду на слова керівника підприємства.

“Попри те, що наше підприємство потрапило у зону економічної турбулентності через відсутність державного оборонного замовлення та вимушені зупинки, пов’язані із пандемією Covid-19, своєчасне виконання зобов’язань перед замовниками та партнерами залишається незмінним пріоритетом для колективу”, – відзначив директор ЛДАРЗ Дмитро Матрунчик.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Державне підприємство “Львівський державний авіаційно-ремонтний завод” не має “державних замовлень на цей (2021) рік” й після закінчення робіт по ДОЗ-2020 може практично припинити свою роботу.

Відзначимо, що окрім відновлення та ремонту численного парку фронтових винищувачів МіГ-29, держпідприємство також займається їх модернізацією. Зокрема на ЛДАРЗ на завершальній стадії розробка другої версії винищувача МіГ-29МУ2.




Така машина, на відміну від старих радянських варіантів, що наразі стоять на озброєнні ЗСУ, буде багатоцільовою. Тобто зможе вести бойові дії не лише проти повітряних цілей, а й застосовувати високоточне озброєння для ураження цілей на землі.

ЛДАРЗ передав ЗСУ черговий відновлений МіГ-29УБ: можливо останній на довгий період (відео)

Варто також додати, що у вівторок, 30 березня ц.р. Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 132/2021, яким вводиться в дію рішення РНБО від 11 березня 2021 року “Про основні показники державного оборонного замовлення на 2021 рік та 2022, 2023 роки”.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook