Автоновини

За “Нептуном” вже шикується черга іноземних армій: першим імпортером РК-360МЦ стане Індонезія – СЗТФ “Прогрес”

За "Нептуном" вже шикується черга іноземних армій: першим імпортером РК-360МЦ стане Індонезія - СЗТФ "Прогрес"

Як повідомили представники ДП СЗТФ «Прогрес», з Індонезією підписано Меморандум про укладення контракту на постачання берегового мобільного ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун» від ДержККБ «Луч». Таким чином, Індонезія може стати першим закордонним покупцем «Нептуна», який нещодавно було прийнято на озброєння Збройних сил України.

Бажання Індонезії придбати цей комплекс свідчить про дві речі. По-перше, це говорить про довіру індонезійських представників до українського виробника зброї. Бо знайти потенційного покупця на зразок техніки, якого немає у військах країни-виробника, буває досить важко. А перший дивізіон «Нептунів» українські Військово-морські сили тільки що отримали 15 березня.




По-друге, якщо проєкт буде успішним, українські підприємства отримають кошти, які можна буде спрямувати на реалізацію інших проєктів, необхідних для посилення обороноздатності країни. Це і розвідувально-ударний безпілотник «Сокіл-300», і авіаційна версія ракети Р-360, і, зрештою, перспективний український ЗРК, на створення якого необхідно $30-50 млн.

Крім домовленостей щодо «Нептуна», ДП СЗТФ «Прогрес» також забезпечило всі умови, щоб найближчим часом було укладено контракти на постачання й іншої української продукції – радарів та авіаційних ракет.

Представники компанії, індонезійські військові позитивно оцінили радіолокаційну станцію 90К6Е від НВК «Іскра». Цей мобільний 3D радіолокатор кругового огляду з транзисторним передавачем призначений для виявлення цілей, що летять на низьких, середніх і великих висотах, й має відмінні конкурентоздатні характеристики.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook