Автоновини Військова техніка

ЛБТЗ передав ЗСУ нові танки

ЛБТЗ передав ЗСУ нові танки
Модернізовані на ДП "Львівський бронетанковий завод" танки Т-64 та Т-72

ДП “Львівський бронетанковий завод” (входить до складу ДК “Укроборонпром”) у вівторок, 16 березня ц.р., передало Збройним силам чергову партію модернізованих танків.

Відзначається, що це замовлення було виконане достроково й з обмеженим фінансуванням, що спричинене “відсутністю державного оборонного замовлення на 2021 рік”.

“Танки пройшли капітальний ремонт і глибоку модернізацію. Ми врахували всі побажання замовника”, – повідомив очільник ЛБТЗ Віктор Андрощук.

ЛБТЗ передав ЗСУ нові танки
Одна з останніх партій модернізованих Т-64 була передана міноборони в середині минулого року

“Техніку передано у повній бойовій готовності. Вона обладнана найсучаснішими системами зв’язку та управління вогнем, приладами денного та нічного бачення, камерами заднього виду, системами постановки димових гранат і динамічним захистом від кумулятивних снарядів. Частину партії вже відвантажено в бойові підрозділи, решта – чекає на це”, – відзначив він.

За словами директора держпідприємства, з початку року фахівці заводу вже відновили понад 10 одиниць такої бронетехніки. Роботи проводяться як власне у Львові, так і в зоні Операції об’єднаних сил та військових частинах, куди виїжджають ремонтні бригади.




Судячи зі світлин, серед переданих Міноборони машин присутня й нова версія модернізації танку Т-72. Хоч ЛБТЗ спеціалізується саме на ремонті танків такого типу, останні кілька років на підприємстві модернізували Т-64 (ремонт яких було опановано у серпні 2019 року), а Т-72 ремонтували лише на виїзді, безпосередньо в частинах. При цьому не відомо чи проходили під час такого ремонту танки модернізацію.

ЛБТЗ передав ЗСУ нові танки
На модернізованому фахівцями ЛБТЗ Т-72 відсутній інфрачервоний прожектор “Луна”, що говорить про наявність тепловізійного прицілу нового покоління

Варто додати, що днями прес-служба Концерну також повідомляла про передачу дев’яти модернізованих на ХБТЗ Т-64БВ. Загалом за останні роки на підприємствах “Укроборонпром” вже модернізовано близько 300 танків Т-64, Т-72 та Т-80.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook