Автоновини Військова техніка

У Міноборони оприлюднили претендентів на заміну УАЗів

У Міноборони оприлюднили претендентів на заміну УАЗів
УАЗ-469 - основний позашляховик Збройних Сил України, і цьому автомобілю вже пора на пенсію

У Міноборони України оприлюднили компанії-претендентів чиї пропозиції подані на заміну УАЗів, пише Український мілітарний портал.

Про це йдеться у офіційному пресрелізі.

Заявки на дослідно-конструкторські роботи подавались до 5 березня 2021 року.

Міністерство оборони України оприлюднює перелік підприємств та установ, які відгукнулися на оголошення оборонного відомства та надали заявки щодо участі в установчій нараді:

  • Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРОТЕКТ ІНЖИНІРИНГ»
  • Товариство з обмеженою відповідальністю «ВІДІ ЮНІКОМЕРС»
  • Товариство з обмеженою відповідальністю «УКРАЇНСЬКА БРОНЕТЕХНІКА» (виробник «Варта» та «Новатор»)
  • Товариство з обмеженою відповідальністю, «Конструкторсько-виробниче підприємство «CИНЕРГІЯ»
  • Відкрите акціонерне товариство «УКРАВТОБУСПРОМ» (розробник вітчизняних автобусів для різних торгових марок)
  • Міжнародний аналітичний центр права «НГО МАЦП»

— Солідний перелік підприємств, які заявилися для заміни армійського УАЗа, дає підстави розраховувати, що у Збройних Сил України буде гідний автомобіль багатоцільового призначення. Зазначені підприємства уже найближчим часом візьмуть участь в установчій нараді, — зазначив заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк.




Міноборони України замінить у Збройних Силах України радянські позашляховики УАЗ-469 на основі загального конкурсу ми повідомляли у січні 2021 року.

За ним Міністерство оборони має оголосити бажані тактико-технічні завдання, на які охочі виробники подають власні пропозиції, потім відомство проводить порівняльні випробування зразків та обирає найкращий варіант.

До оголошення намірів провести відкритий конкурс Міноборони України отримувало автотехніку, зокрема позашляховики, як нові – купуючи позашляховики «Богдан-2351» (зібрані та дообладнані в Україні Great Wall Wingle 5), а також по матеріально-технічній допомозі від країн партнерів.

У Міноборони оприлюднили претендентів на заміну УАЗів
Розпочалось виробництво «Богдан-2351» для ЗСУ Фото: Богдан Моторс

США постачали вживаними та новими HMMWV у різних версіях і машини на їх базі, новими Toyota Land Cruiser, а також нещодавно Латвія передала Збройним Силам України партію легкоброньованих позашляховиків Snatch Land Rover (легкоброньовані Land Rover Defender) у медичній версії.

У Міноборони оприлюднили претендентів на заміну УАЗів
У Міноборони оприлюднили компанії-претендентів на заміну УАЗів. HMMWV 36-ї бригади морської піхоти України





За схожою процедурою нещодавно польська армія отримала перші позашляховики Ford Ranger у якості заміни національних автівок Honker, що виготовляються з 1988 року. Основним конкурентом для заміни називали позашляховик Nissan Navara, загалом контрактом передбачено придбання 485 транспортних засобів, плюс 163 одиниці як опціон.

У Міноборони оприлюднили претендентів на заміну УАЗів
Позашляховик Ford Ranger у військовому виконанні

Чехія за аналогічним конкурсом для заміни радянських УАЗ-469 обрала пропозицію компанії GLOMEX Military Supplies та отримає 1200 позашляховиків Toyota Hilux.

У Міноборони оприлюднили претендентів на заміну УАЗів
Позашляховик Toyota Hilux

За іншим прикладом пішла Естонія, що близько півтора десятки років тому почала вивчати ринок надлишкового майна у країн партнерів та обрала для своєї армії вживані позашляховики марки Mercedes Benz, котрі вони купують у Німеччини та Нідерландів, з останньої у більше ста одиниць автотехніки надійшла у грудні 2020 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook