Автоновини Військова техніка

Плаваюча бронетехніка: ЗСУ випробували БТР-4 у воді

Плаваюча бронетехніка: ЗСУ випробували БТР-4 у воді
Адаптований для Морської піхоти ВМСУ БТР-4

Морпіхи України випробували БТР-4 на нещодавніх тестуваннях спільно з ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування».

Про це розказав Командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа в ефірі телепроєкту «Про Флот».

Вітчизняний бронетранспортер доопрацювали для кращої морехідності – встановили додаткові поплавки, а повітрязабірник винесений вище бойового модуля.

Для випробування всіх необхідних можливостей використовували плавсклад ВМС ЗС України – десантний катер «Сватове», що минулого року завершив доковий ремонт, та десантний корабель «Юрій Олефіренко».

З 2014 року ми не застосовували техніку на плав, тому що не було ні самої техніки, та і кораблі були не в тому стані, з яких би можна було застосувати десантування техніки на плав, – сказав Командувач ВМС ЗС України.




Представникам морської піхоти була можливість ознайомитися з можливостями вітчизняного зразка бронетехніки та озвучити свої побажання щодо опрацювання.

Випробування зразку відбувалось у грудні 2020 року на військово-морській базі в Очакові на Миколаївщині та на спеціальному полігоні ВМС ЗС України на Тендрівській косі.

Саме на останньому є унікальна можливість проведення вогневих випробувань бойової машини з води по наземним мішеням.

Вся морська піхота повинна перейти на єдиний зразок броньованої техніки, що поперше надасть змогу виконувати завдання притаманні морській піхоті, по-друге – уніфіковувати обслуговування та підготовку, експлуатацію відповідної техніки, – сказав Олексій Неїжпапа.

Командувач ВМС виступає за уніфікацію морських артсистем. Контрадмірал сказав, що звернувся з цією пропозицією до Головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Руслана Хомчака і з його боку була надана підтримка цим намірам.

Тому очікується, що вже найближчим часом підрозділи українських морпіхів розпочнуть переозброєння на модернізовані бронетранспортери БТР-4.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook