Автоновини Військова техніка

Представлено концепт українського універсального військового транспортного засобу

Представлено концепт українського універсального військового транспортного засобу

Український дизайнер військової техніки Денис Сіліч презентував концепт універсального військового броньованого транспортного засобу (базового шасі).

Презентована важка броньована колісна універсальна платформа (ВБКУП), в різних варіантах функціонального виконання, здатна виконувати бойові завдання в умовах поганої прохідності, зокрема й на слабонесучих ґрунтах.

У цьому випадку платформа показана у конфігурації носія артилерійської системи.

Представлено концепт українського універсального військового транспортного засобу

«Конструкційно ВБКУП є транспортним засобом з шарнірно зчленованою рамою, ключовою особливістю якого є оптимальний баланс маси і вантажопідйомності, завдяки якому воно демонструє чудову маневреність і виняткову надійність», – стверджує дизайнер.




Підвищення прохідності забезпечується також за рахунок можливості централізованого регулювання тиску в шинах.

Заявляється, що ВБКУП здатна швидко і безпечно долати круті підйоми. Маневреність і малий радіус розвороту дають можливість виконувати завдання на обмеженій площі. Машина здатна здійснювати повний розворот практично на місці і без набору швидкості. Особливості конструкції також забезпечують здатність витримувати великі навантаження і захищають від перекидання.




Передбачається, що даний транспортний засіб буде здатний пересуватися по найскладнішій місцевості при швидкості руху до 70 км/год (дорогами загального користування – до 90 км/год).

Закрита кабіна екіпажу, що забезпечує робочий простір для чотирьох осіб, має бронювання, здатне забезпечити захист від зброї масового ураження, обстрілу стрілецькою зброєю калібром до 12,7 мм та уламків боєприпасів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook