Автоновини

«Богдан Моторс» банкрут

«Богдан Моторс» банкрут

За заявою кредитора відкрито процедуру банкрутства Акціонерного товариства «АК «Богдан Моторс». Про це йдеться у офіційному пресрелізі компанії, пише Український мілітарний портал.

23 грудня цього року Господарським судом Дніпропетровської області відкрито провадження у справі про банкрутство.

У компанії «Богдан Моторс» повідомляють, що цього року був фактично закритий завод у Черкасах, який виготовляв автомобільну техніку для Міністерства оборони України.

Зараз у цехах цього підприємства порожньо, а висококваліфіковані працівники підпали під скорочення, – йдеться у повідомленні

«Богдан Моторс» банкрут
Фото: Процес збирання вантажного автомобіля Богдан-6317 у Черкасах

Як результат, доходи компанії впали у рази. Це наочно видно з обсягів сплачених «Богдан Моторс» податків та інших відрахувань у бюджети всіх рівнів.

Як приклад наведений попередній 2019 рік, коли загальна сума сплачених податків та зборів становила понад 384 млн грн. А за 11 місяців цього року цей показник ледве перевищив 120 млн грн.




Автоскладальний завод №2 АТ «Богдан Моторс» останні роки здійснював збирання вантажних автомобілів (МАЗ 6317) та позашляховиків Богдан-2251 (базове шасі Great Wall Wingle 5) у якості медичних машин і Богдан 2351 для потреб Збройних Сил України та інших військових формувань.

В останній рік Міністерство оборони перейшло до закупівлі вантажних автомобілів марки МАЗ у українських дилерів, остання з таких закупівель відбулась у вересні, а її обсяг склав майже 100 млн гривень за 41 одиницю.

У цьому тендері намагалися взяти участь шість учасників, трьом відмовили через недоліки у документації.

Це зокрема ТОВ «КрАЗ», що є дилером ПрАТ «АвтоКрАЗ», щодо якого порушено справу про банкрутство, через що компанію не допускають до тендерів; ДП «Автоскладальний завод № 2» ПАТ «АК «Богдан», що пропонував частково локалізований МАЗ-63172 (Богдан-63172) та ТОВ «АЛАРІТ-ПРОМ», що також пропонувало МАЗ.

Інші компанії, які були допущені та брали участь аукціоні, – ТОВ «Спец-Ком-Сервіс», яка пропонувала CKC-MZ5309-01БП на шасі МАЗ-5309 та ТОВ «АВТО-РЕГІОН», що пропонувала автомобілі CKC-DNAM6-01БП на шасі Daewoo Novus.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook