Статті Цікаво

Авто з США: покупка на аукціоні Copart

Авто з США: покупка на аукціоні Copart

Copart – один з найстаріших і найпопулярніших аукціонів авто в США. Ви можете стати володарем однієї, або декількох машин, представлених на цьому майданчику, за привабливою ціною. Купівля авто на цьому аукціоні в Америці обійдеться дешевше на 30 – 50%, ніж у приватної особи в Україні.

«Копарт» – з чого все починалося?

Компанія відкрилася в 1982 році, перший майданчик перебував в містечку Вальєхо (Каліфорнія). Бізнес йшов успішно, і в 1993 році майданчиків вже було 11, до 2003 року їх число наблизилося до 100, а в 2017 – перевалило за 200. Успішна стратегія дозволила «Копарту» вийти на ринки Канади, Південної Америки, Європи та Близького Сходу. Офіційні представництва компанії працюють в 11 країнах.

Справжній прорив стався в 2008 році з запуском онлайн торгів. Доступ до лотів можна отримати як на сайті компанії, так і в мобільному додатку. Сьогодні ресурс об’єднує понад 750 тисяч учасників з 170 країн. Кожен день на електронні торги потрапляє близько 125 тисяч транспортних засобів.

Чому купувати на аукціоні «Копарт» вигідно?

Copart спеціалізується на старих авто з ушкодженнями, отриманими в результаті аварій, або стихійних лих. Навіть з урахуванням можливого ремонту, витрат на доставку і митницю покупка машини на американському аукціоні обійдеться істотно дешевше, ніж в Україні. Великий вибір автомобілів дозволяє підібрати потрібний варіант. Аукціон співпрацює тільки з перевіреними дилерами.

Але, щоб зробити вдалу покупку на американському аукціоні, потрібно знати всі “підводні камені”. Ось тільки деякі нюанси, на які варто звернути увагу.

  • Документи. Кожний транспортний засіб має сертифікат та документ певного типу. Його вміст, представлений у вигляді буквено-цифрового коду, визначає долю авто: продавати тільки на території США, на експорт, на запчастини, в утиль і т.п.
  • Експорт. Якщо у машини немає відповідного сертифіката, за межі США вивезти її не вийде. Можна спробувати отримати потрібні папери за допомогою дилера, але на це підуть додаткові гроші і час.
  • Претензії та повернення грошей. Всі транспортні засоби продаються “як є”. Це означає, що покупець не має права скаржитися на якість товару, пред’являти претензії продавцеві і вимагати назад гроші.
  • Обмеження продажу. Деякі штати вимагають спеціальну ліцензію на придбання пошкоджених машин.

Навіщо звертатися в спеціалізовану компанію для купівлі авто з Copart?

Такі компанії як «Oceanica» заощаджують ваші гроші і час, ви отримаєте саме той автомобіль, який хочете, не переплачуючи приватним особам і перекупникам. Коротка схема роботи така:

  1. Ви залишаєте заявку, компанія підбирає варіанти, заздалегідь відсікаючи машини, які вимагають великих капіталовкладень на ремонт.
  2. Вподобане вам авто купується.
  3. Перевіряються всі документи.
  4. Транспортний засіб доставляється в Україну і розмитнюється.

Компанія «Oceanica» надає послугу “під ключ”. Всі організаційні клопоти, переговори, оформлення паперів, проведення операції, експедирування, закупівлю деталей в Америці для ремонту, доставку авто на СТО та інше вона бере на себе.

Вам не потрібно переглядати тисячі оголошень, вчитуватися в супровідні документи, з’ясовувати, що означають ті чи інші позначення, перевіряти автомобіль на відповідність заявленим характеристикам, шукати транспортну компанію і втрачати час на митниці, заповнюючи незліченні бланки. Якщо ви хочете придбати автомобіль дешевше його ринкової вартості на батьківщині, їздити на ньому довго і без поломок, звертайтеся до професіоналів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook