Автоновини Військова техніка

ОТРК “Сапсан” повертається: Міноборони планує з цього року розпочати фінансування

ОТРК "Сапсан" повертається: Міноборони планує з наступного року розпочати фінансування

Заступник міністра оборони з озброєння Олександр Миронюк розповів в інтерв’ю Defense Express про амбітні плани з початку створення в Україні власного високоточного ракетного комплексу середньої дальності від КБ “Південне”.

“Міністерство оборони зараз дуже ретельно вивчає цей проект і я сподіваюсь, що з 2021 року ми знайдемо всі можливості щодо його фінансування. Щоб найближчим часом ми отримали цей необхідний комплекс на озброєння Збройних сил”, – відзначив Олександр Миронюк.




При цьому він виказав упевненість в здатності та потенціалі дніпровських фахівців створити комплекс “Сапсан” на рівні, який не буде поступатися, а можливо й перевершить російський ОТРК “Іскандер”.

“На сьогодні, враховуючи той стан в якому перебуває це підприємство, я думаю що так (вони зможуть це зробити)”, – зазначив замміністра оборони України.

Варто відзначити, що за попередніми оцінками, лише на закінчення випробувань українського оперативно-тактичного ракетного комплексу необхідно близько $300 мільйонів. Принаймні таку суму назвав народний депутат України Роман Костенко після відвідування підприємства “Хартрон”.





Нагадаємо, вперше характеристики комплексу “Грім-2” були озвучені у 2016 році. Тоді ж стало відомо, що КБ “Південне” розробляє ОТРК з дальністю 280 км за фінансування Саудівської Аравії. Своєю чергою, для України мала бути створена версія “Сапсан” з дальністю до 500 км.

ОТРК "Сапсан" повертається: Міноборони планує з наступного року розпочати фінансування

Випробування двигуна для ОТРК “Грім-2” у 2017 році
На початку 2018 року були оприлюднені кадри зі стендовими випробуваннями двигуна ракети. Також було повідомлено, що такі випробування проводилися кілька разів.

В жовтні того ж року на Міжнародній виставці “Зброя та безпека-2018” Конструкторське бюро “Південне” показало демонстраційні ролики про польові випробування шасі бойової машини, випробування демонстратора бойової частини, а також збирання конструкторського макета бойової ракети.

Крім того, держпідприємство продемонструвало нові головки самонаведення для ракет.

Пізніше повідомлялося, що на підприємстві вже зібрано щонайменше 12 ракетних двигунів для ОТРК, а його випробувальні пуски заплановані на кінець минулого року. Проте, після цього, інформація про те, чи відбулися випробування і як реалізується проект на цей момент відсутня.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook