Автоновини

Першу в світі автомобільну розв’язку на дні океану побудували в Атлантиці

Першу в світі автомобільну розв'язку на дні океану побудували в Атлантиці

Підводний тунель з автомобільною розв’язкою прикрасять скульптурами і особливими світловими ефектами.

На Фарерських островах завершилася споруда першої в світі автомобільної розв’язки на дні океану, повідомляє Local.fo. Цей об’єкт є частиною підводного 11-кілометрового тунелю, який буде відкритий через кілька тижнів. Він зв’яже два найбільші острови архіпелагу.

Новий тунель носить назву Eysturoyartunnilin і знаходиться на 189 метрів нижче рівня Атлантичного океану. Над оформленням об’єкта працював місцевий художник Трондур Патурссон. Тунель отримав підсвічування синім кольором, а також ряд скульптур.

Тунель з’єднає столицю Фарерських островів – місто Торсхавн з двома невеликими поселеннями на острові Естурой – Рунавіком і Стрендуром. Як повідомляє Inews, завдяки цьому об’єкту, шлях жителів цих сіл до столиці скоротиться з 55 до 17 кілометрів. На машині цей шлях можна буде подолати приблизно за 16 хвилин. Як стверджує Tunnelling Journal, будівництво тунелю обійшлося приблизно в 162 мільйони доларів США. Проїзд по об’єкту буде платним.

Це не єдиний підводний тунель на Фарерах. Перший аналогічний об’єкт був відкритий ще в 2002 року. Його протяжність становить 4,9 кілометрів. У 2006 на архіпелазі з’явився ще один тунель (довжиною – 9,5 км), оформленням якого теж займався Трондур Патурссон.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook