Автоновини Військова техніка

З’явилось нове відео випробувань САУ «Богдана»

З’явилось нове відео випробувань САУ «Богдана»

З’явилось нове відео стрільби САУ «Богдана» на одному з військових полігонів Міністерства оборони України. Оприлюднили відео колеги з Ukrainian Military Pages на своїй сторінці у Facebook.

Дата зйомки відео не оприлюднена, але на кадрах погода відповідає та яка зараз в Україні з опадами снігу.

Оригінальне відео:

Також не повідомляється чи стрільба здійснена снарядом, чи виконаний гідропостріл, коли перевіряється чи тримає ствол необхідний для пострілу тиск, що утворюється в результаті загоряння пороху, та роботу всіх систем артилерійської установки.

Про початок випробувань та здійснення гідропострілу ми писали у грудні 2019 року, наступним етапом мали стати постріли інертним (не бойовим) боєприпасом, а вже після цього розпочнуться стрільби бойовими снарядами на різні відстані для підтвердження заявлених тактико-технічних характеристик.

Також в ході стрільби бойовими снарядами має бути здійснена перевірка ресурсу ствола самохідної артилерійської установки 2С22 «Богдана».

155 мм САУ «Богдана» базується на шасі КрАЗ-63221. Заявлена споряджена маса 28 т. Екіпаж 5 осіб.

Машина комплектується балістичним обчислювачем, автоматичною системою наведення гармати, вбудованою навігаційною системою та дисплеєм командира.

Швидкість руху по трасі 80 км/год (по пересічній місцевості – 30 км/год), запас ходу 800 км (300 по пересічній). Заявлені кути підвищення +5…+65°.

Розробкою та виробництво САУ займається Краматорський завод важкого верстатобудування.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook