Автоновини

“Мінерал-У”: перші зображення нової української унікальної розробки

"Мінерал-У": перші зображення нової української унікальної розробки

ДП Науково-дослідний інститут радіолокаційних систем “Квант-Радіолокація” передасть Збройним силам України у наступному році декілька зразків нової унікальної мобільної РЛС “Мінерал-У”. Нова розробка може посилити потенціал берегового протикорабельного комплексу “Нептун”, пише Defense Express.

“Мінерал-У” – це багатофункціональний радіолокаційний комплекс, створений з використанням нових підходів та нової елементної бази.

Станція призначена для виявлення, класифікації надводних цілей на значній відстані – до 500-600 км, а також видачі цілевказівки засобам ураження. У складі комплексу є активний і пасивний канали.

"Мінерал-У": перші зображення нової української унікальної розробки
Фото: “Мінерал-У” в робочому положенні

У інтерв’ю журналу Defense Express директор ДП НДІ РС “Квант-Радіолокація” Едуард Касапов наголосив, що “наш новий “Мінерал-У” – найбільш технологічний зразок у лінійці РЛС-систем та комплексів висвітлення надводної обстановки та цілевказування різним засобам ураження.




“Мінерал-У” – це універсальний комплекс, який стане в пригоді будь-якій ударній ракетній зброї, яка працює по надводних цілях. Ця станція, звісно, також може бути потрібна і береговому протикорабельному комплексу “Нептуну”, що розроблений ДержККБ “Луч”.

"Мінерал-У": перші зображення нової української унікальної розробки
Фото: У командому пункті “Нептуна”

За часів СРСР і до початку військового протистояння з Російською Федерацією багатофункціональні РЛС висвітлення надводної обстановки та цілевказівки для засобів враження “Мінерал”, “Моноліт” та “Мінерал-МЕ”, які були розроблені ДП НДІ РС “Квант-Радіолокація”, встановлювались на значній кількості різних бойових кораблів, а також на окремих типах цілевказування берегових комплексів, які розроблялися за часів СРСР, наголосив Едуард Касапов.

“Мінерал-У” розміщується на автомобільній платформі, вирізняється надійністю, а також, завдяки прийнятим технічним рішенням, має кращі тактико-технічні параметри, а саме: точність визначення несучої частоти; підвищену чутливість приймального тракту, і, як наслідок, більш високу дальність виявлення цілей; підвищену вірогідність класифікації цілей.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook