Автоновини Військова техніка

ЗСУ невдовзі повністю можуть перейти на чеські шасі Tatra

ЗСУ невдовзі повністю можуть перейти на чеські шасі Tatra
Фото: Tatra 815-7 у колісній формулі 8x8

Подібна перспектива, першою чергою, пов’язана з банкрутством єдиного українського виробника військових шасі високої прохідності КрАЗ.

Як відомо, з початку року Кременчуцький автомобільний завод (ПрАТ “АвтоКрАЗ”) почав процедуру банкрутства, а його майно наразі виставлено на продаж.

Власне з цим і пов’язане тотальне “засилля” на цьогорічних тендерах Міноборони України вантажівок з сусідньої Білорусі (МАЗ).

З огляду на скрутне становище вітчизняного виробника та певну ненадійність сусідів, яки є членами ОДКБ (тобто військовими союзниками нашого ворога – РФ) українські військові намагаються знайти іншого партнера, який би відповідав сучасним вимогам й одночасно не знаходився в зоні “ризику”.

Одним з таких варіантів, схоже може стати продукція компанії Tatra Trucks. Ця компанія відома як своєю роботою (вона є третім у світі виробником з найстарішою історією) так і більш-менш знайома на вітчизняному ринку.

Про активний пошук альтернативи на заміну цілої низки старих радянських шасі повідомив Defense Express заступник міністра оборони України, Олександр Миронюк.

“Враховуючи те, що попри велику кількість замовлень для українського війська “Кременчуцький автомобільний завод” зараз знаходиться у процедурі банкрутства, ми маємо знайти альтернативу. У випадку проходження “Буревієм” всіх необхідних випробувань, буде розглянуто питання переходу ЗСУ на нові колісні платформи, які відповідають всім вимогам країн-членів НАТО, з подальшою локалізацією їх виробництва в Україні”, – відзначив він.




Нагадаємо, у середу, 18 листопада, відбулися випробування новітньої 220-мм реактивної системи залпового вогню “Буревій”, яка має замінити в ЗСУ застарілі радянські РСЗВ “Ураган” та базується на шасі Tatra Т815-7Т3RC1 8х8.

ЗСУ невдовзі повністю можуть перейти на чеські шасі Tatra
Фото: Tatra T 815-7T3R41 8х8 1R презентували як варіант для забезпечення ЗСУ ще на “Зброя та Безпека-2016”

Варто додати, що шасі від цього виробника вже певний час розглядалися для встановлення нових українських систем “Вільха” та “Нептун”. Також вантажівки чеської компанії проходили випробування в ДПСУ.

Зокрема, ще у 2016 році багатоцільовий повнопривідний автомобіль Tatra T815-7L0R59 19 257 4×4 1R надійшов на дослідну експлуатацію в Державну прикордонну службу України, де проводили його польові випробування.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook