Автоновини Військова техніка

В Україні випробували новий РСЗВ “Буревій”

В Україні випробували новий РСЗВ "Буревій"
Фото: Defense Express

Державне підприємство “Шепетівський ремонтний завод” представило РСЗВ “Буревій”, створений на основі радянського РСЗВ “Ураган” на колісному шасі TATRA. Про це повідомляє “Defense Express”.

Зазначається, що раніше планувалось показати її на міжнародній виставці озброєння “Зброя та безпека 2020”, але через перенесення виставки журналістів запросили вже на її випробування.

Демонстрація відбулась на одному з військових полігонів Міністерства оборони України.

Модернізація реактивної системи залпового вогню “Ураган” отримала назву “Буревій”, у номенклатурі боєприпасів всі наявні до РСЗВ БМ-27, а також у перспективі збільшені по дальності у 65 км “Тайфун-2” від КБ “Південне”.

Реактивна система “Буревій” оснащена цифровою системою управління вогню, включно із системою обміну інформацією на полі боя.

“Буревій” розміщено на високопрохідному шасі Т815-7Т3RC1 від чеської Tatra з колісною формулою 8х8. Вона належить до останнього покоління військового транспорту цієї компанії та відрізняється надвисоким рівнем прохідності, максимальною швидкістю понад 100 км/год, рівнем економічності та ергономічності.




“Для Міністерства оборони одним із головних пріоритетів є якісне оновлення Збройних Сил України. Зокрема й у питанні далекобійних артилерійських систем, які мають не тільки розширювати дальність дії, але і розміщуватись на сучасних надійних мобільних платформах. Наразі, велика частка таких систем у Збройних Силах України все ще розміщено на застарілих радянських машинах, які вже вичерпують свої ресурси.

Враховуючи те, що попри велику кількість замовлень для українського війська “Кременчуцький автомобільний завод” зараз знаходиться у процедурі банкрутства, ми маємо знайти альтернативу. У випадку проходження “Буревієм” всіх необхідних випробувань, буде розглянуто питання переходу ЗСУ на нові колісні платформи, які відповідають всім вимогам країн-членів НАТО, з подальшою локалізацією їх виробництва в Україні”, – повідомив Defense Express заступник міністра оборони України, Олександр Миронюк.

Маємо зазначити, що зараз такі системи, як “Град”, “Ураган”, “Смерч”, а також “Вільха”, розміщено на платформах “Урал”, ЗИЛ та МАЗ, які були розроблені у 60-70-х роках та не виробляються в Україні. Фактично зараз оборонно-промисловий комплекс України та самі ЗСУ здатні лише підтримувати їх у працездатному стані.

Водночас єдиний вітчизняний виробник вантажних автомобілів – КрАЗ, що знаходиться у приватній власності та почав процедуру банкрутства. За весь 2020 рік він зміг реалізувати лише 29 машин. Зараз його майно виставлено на продаж Фондом гарантування вкладів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook