Автоновини Військова техніка

Стандарт НАТО: Україна готується придбати європейські артилерійські системи калібру 155-мм типу «Krab»

Україна готується придбати європейську потужну зброю

Збройні сили України розглядають можливість закупівлі польських самохідних гаубиць калібру 155 мм типу «Krab». Про це йдеться в інтерв’ю АрміїInform начальника ракетних військ і артилерії – начальника управління РВіА командування підготовки Командування Сухопутних Військ ЗСУ генерал-майора Андрія Маліновського. Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Планується поступово отримати артилерійські системи калібру 155-мм зі стволами, що відповідають єдиному стандарту НАТО.

«Розглядається можливість закупівлі іноземних виробів типу «Krab» (Польща) з перспективою налагодити виробництво вітчизняних самохідних гаубиць на гусеничному ходу», – розповідає генерал-майор Андрій Маліновський.

Повідомляється, що передбачається поступово замінити артилерійські системи (2А36, 2А65, 2С19, 2С5) на 155-мм самохідні гаубиці на колісному шасі.

Також передбачається замінити окремі типи самохідних гаубиць (2С1 та 2С3) на 155-мм самохідні гаубиці на гусеничному шасі.

Додатково Андрій Маліновський повідомив, про плани створення школи самохідної та реактивної артилерії з 2021 року.

САУ «Krab» має польську ліцензійну башту від британської САУ AS-90 зі стволом калібру 155 мм довжиною у 52 калібри, та шасі від корейського САУ K9 Thunder виробництва Samsung Techwin.

Екіпаж бойової машини – 5 бійців, її вага – близько 50 тонн.




155-мм самохідна артилерійська установка «Krab» може вражати цілі на відстані у 40 км зі швидкострільністю до 6 пострілів за хвилину.

Україна готується придбати европейську потужну зброю

У 2017 році САУ «Krab» брала учать виставці «Зброя та безпека – 2017» у Києві.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року 23 артилерійський полк зі складу 11-ї Любуської бронетанкової кавалерійської дивізії армії Польщі отримав перші 155-мм САУ Krab.

До польського підрозділу надійшов повний батарейний комплект з восьми 155-мм самохідних артилерійських установок та трьох машин управління.

Раніше Automotive повідомляв, що для ЗСУ розглядається закупівля САУ «Дана».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook