Автоновини Військова техніка

Новий модернізований ЗРК отримає українську ракету

Новий модернізований ЗРК отримає українську ракету

Модернізований ЗРК «Стріла-10» отримає українську керовану ракету Р-10-ОФ – зенітну версію РК-10. Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Універсальна керована ракета РК-10 була вперше представлена на минулорічній виставці «Зброя та безпека 2019».

Вітчизняна ракета Р-10-ОФ оснащується уламково-фугасною бойової частиною з ударним ядром та неконтактним датчиком цілі. Наведення здійснюється по лазерному променю з супроводженням цілі в автоматичному режимі.

  • Максимальна дальність стрільби: 10 000 метрів
  • Маса ракети: 38 кг
  • Маса ракети в контейнері: 62 кг
  • Довжина контейнера: 2144 мм
  • Зовнішній діаметр контейнера: 190 мм
  • Температурний діапазон застосування: від -40 до +60°C

Зенітна керована ракета (ЗКР) Р-10-ОФ має замінити базову ЗКР – 9М37, якою озброєний зенітний ракетний комплекс «Стріла-10». Для порівняння ЗКР 9М37 має інфрачервоний та резервний фотоконтрастний режим наведення. Бойова частина масою 3 кг має контактний та неконтактний підривачі.




Максимальна дальність стрільби ЗКР 9М37 складає 5000 метрів, тобто українська ракета має вдвічі збільшити цей показник у порівняні з базовою версією.

Новий модернізований ЗРК отримає українську ракету

Бойові машини ЗРК «Стріла-10» мають оптичний візир з двома каналами зі змінним полем зору та кратністю збільшення, на модернізованому зразку оптичний візир буде замінено на оптико-електронну станцію (ОЕС), яка дозволить значно покращити характеристики по виявленню та супроводу цілей.

Схожою ОЕС вже оснащений дослідний зразок модернізованого ПТРК «Штурм-С», який готують до випробувань на виконання замовлення від Сухопутних військ ЗСУ.

Розробку проводить корпорація «УкрІннМаш» та як субпідрядник залучене Державне підприємство «Державне київське конструкторське бюро «Луч».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook