Автоновини Військова техніка

Саудівська Аравія зацікавлена в таємному українському танку “Нота”

Саудівська Аравія зацікавлена в таємному українському танку “Нота”

Саудівська Аравія протягом останніх десяти років виявляє інтерес щодо перспективного українського танку нового покоління. Мова йде про розвиток проекту, який за радянських часів отримав позначення – “об’єкт 477”.

Про це в ефірі програми “Лінія оборони” розповів експерт з питань бронетехніки компанії “Science technology” Сергій Березуцький.

За його словами, він брав участь у розробці даного проекту у 80-их роках. Неодноразово надходила інформація про можливу участь ходового зразка новітнього танку в параді ( при чому ще до 2014 року). Втім, з цієї техніки досі не знято гриф таємності.

Попри те, що танк починали створювати понад 40 років тому ідеї, що лягли в основу концепції танку, досі є перспективними, вважає С. Березуцький:

“Бронезахист не має аналогів, механізм заряджання, гармата 152 мм, семиканальна система управління вогнем. Вона базувалася на радянській елементній базі тих часів. Екран був з пікселями завбільшки з кулак. З використанням сучасної електроніки можна було б зробити машину, яка, як кажуть американці, gamechanger. Це справжній скарб нашого ОПК”.



Експерт вважає, що продовжити розробку та початок виробництва цих танків “більш ніж можливо, це необхідно”. Він вважає, що попит на машини такого типу буде “надзвичайним”.

Довідково: Роботи по танку нового покоління розпочалися у Харкові на ХКБМ ще за радянських часів. Після розвалу СРСР робота над танком, що отримав умовну назву “Нота” (об’єкт 477А1) тривала до 2000-их років. Є інформація про виготовлення близько 10 зразків танків, які зберігаються на території ХКБМ та в Росії. Раніше ми повідомляли, що ХКБМ збиралось утилізувати снаряди до танку «Нота».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook