X

«Укроборонсервіс» представить міномет на базі корейської Kia KM450

ДП «Укроборонсервіс» продемонструє на Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека» мобільну мінометну систему на базі автомобіля KIA KM450, пише Ukrmilitary.com

Kia KM450 — південнокорейський легкий військовий вантажний автомобіль (пікап). В Україні пропонується автомобільною компанією «Богдан Моторс» під назвою «Богдан KM-450». Автомобіль комплектується 3,9 л дизелем Hyundai D4D, потужністю 139 к.с.

Спеціально сконструйоване для військових потреб шасі може бути використане для створення як автомобіля загального призначення (бортова легка вантажівка з тентом), так і в якості бази для різноманітних спеціальних армійських машин: автомобіля управління вогнем артилерії, санітарного автомобіля, автомобіля зв’язку, лабораторії на колесах, легкої системи залпового вогню або протитанкових комплексів, мобільного житлового модуля тощо.




Варіанти застосування Kia KM450, що пропонуються південнокорейським виробником:

Нагадаємо, що на минулій виставці «Зброя та безпека» компанія демонструвала 120-мм автоматизований мобільний мінометний комплекс UKR-MMC на базі бронеавтомобіля «Барс-8», першій прототип якого був показаний у 2016 році. Механізм приведення в бойове положення і наведення міномета та опорна плита, розроблені іспанськими партнерами Everis Aeroespacial у Defensa S.L.U.

Враховуючи це мобільна мінометна система на базі автомобіля KIA KM450 ймовірно буде схожа на 120-мм самохідний міномет Alakran.

Поділитися цим!
Антон Кучепінков:
Related Post