Автоновини Військова техніка

Міноборони готове замовляти «Оплоти» за умов повного імпортозаміщення

Міноборони готове замовляти «Оплоти» за умов повного імпортозаміщення
Фото: Перша партія БМ «Оплот-Т»

Міноборони готове замовляти «Оплоти» за умов повного імпортозаміщення. Про це в інтерв’ю Оборонно-промисловому кур’єру розказав генеральний директор ДП «Завод імені Малишева» Василь Крилас.

Зараз проводяться дослідно-конструкторські роботи з імпортозаміщення російських комплектуючих.

В роботах залучений як розробник – Державне підприємство «Харківське конструкторське бюро з машинобудування», так і інші підприємства оборонно-промислового комплексу.

«Річ у тому, що у складі цих бойових машин знаходяться ряд приладів, деталей і матеріалів, що виробляються в Росії. Зараз проводяться дослідно-конструкторські роботи з імпортозаміщення, разом з ДП «ХКБМ» та іншими співвиконавцями», – розказав Василь Крилас




У 2017-у році з’явилась інформація про майбутню поставку сучасного бронетанкового озброєння БМ «Оплот» для потреб ЗСУ.

Кошти на їх придбання у розміні 300 млн гривень були виділені з фонду конфіскованих коштів колишнього президента України Віктора Януковича.

Перед цим інформацію про закупівлю перших 10 бойових машин БМ «Оплот» для потреб Збройних Сил у 2018 році озвучив Секретар РНБО Олександр Турчинов, про що він сказав під час відвідин заводу ім. Малишева у Харкові.

Проте так і не завершену процедуру імпортозаміщення придбання бойових машин «Оплот» для потреб ЗСУ так і не відбулась.

БМ «Оплот» вже були закуплені Таїландом для потреб національної армії, загалом було придбано 49 танків цього типу і ще дві машини «Атлет» на їх базі.

Танк «Оплот» призначений для ураження вогнем усіх видів наземних (надводних) і низьколетючих на малих швидкостях повітряних цілей в умовах вогневої протидії супротивника.

Рішення широкого кола бойових завдань можливе у різних кліматичних, метеорологічних і дорожніх умовах в діапазоні температури навколишнього середовища від мінус 40 °C до плюс 55 °C, відносній вологості повітря до 98 % при температурі плюс 25 °C, висоті до 3000 м над рівнем моря і запиленості повітря, що зустрічається при реальній експлуатації.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook