Автоновини Військова техніка

ХБТЗ та ЗІМ спільно інноваційно модернізують «Булат» Т-64БМ2 для ЗСУ

ХБТЗ та ЗІМ спільно інноваційно модернізують Т-64БМ2 для ЗСУ

ДП «Харківський бронетанковий завод» (ХБТЗ) та ДП «Завод імені Малишева» (ЗІМ) спільно модернізують Т-64БМ2 для ЗСУ. Про це стало відомо в ході візиту голови Харківської обласної адміністрації Олексія Кучера на ДП «ХБТЗ».

Зараз співпраця знаходиться на етапі підписання договору та створення необхідної конструкторської документації.

На оновленому танку Т-64БМ «Булат» заплановано змінити двигун на більш потужний, а також оновити низку іншого обладнання

«Ми зараз складаємо з ними договір, проводиться конструкторська робота, проводиться робота щодо оброблення корпусу. Буде встановлений потужний двигун – машина буде сучасніша», – розповів про співпрацю з партнерами директор ДП «ХБТЗ» В’ячеслав Стрілець.




Зараз ДП «Харківський бронетанковий завод» виконує замовлення на ремонт 13 одиниць техніки для Збройних Сил України на загальну суму у 136 млн гривень.

ХБТЗ та ЗІМ спільно інноваційно модернізують Т-64БМ2 для ЗСУ

Над цим працює 398 фахівців, середня заробітна платня яких майже 19 тисяч гривень.

Танк БМ «Булат» є результатом модернізації основного танка Т-64Б з метою доведення його характеристик до сучасного рівня.

Модернізація проводиться по трьом ключовим напрямкам – захист, рухомість, вогнева міць. В рамках модернізації рухомості проводиться заміна двигуна з 700-сильного 5ТДФ на 850-сильний 5ТДФМ.

Для заміни двигуна проводиться доробка випускної системи та заміна штатного повітряного фільтру.

Підвищення захисту танка Т-64БМ Булат проводиться двома шляхами: нарощенням пасивної броні та встановленням елементів динамічного захисту третього покоління «Ніж».

Додатковий захист встановлюється на носі корпусу, на башті танка, над гусеничних полицях та бортових екранах і щитках.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook