Автоновини Військова техніка

К 2021 року для ЗСУ розроблять інноваційну бойову броньовану машину

К 2021 року для ЗСУ розроблять інноваційну бойову броньовану машину

ХКБМ може розпочати виробництво вітчизняної бойової броньованої машини «Дозор-Б» у 2021 році в інтересах Збройних сил України.

Про це стало відомо в ході візиту віцепрем’єр-міністра з питань стратегічних галузей промисловості на ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова» (ХКБМ). Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на УМП.

Інформація про кількість машин не розголошується.

Перша партія бойових машин «Дозор-Б» у кількості 10 одиниць була передано до ЗСУ у липні 2016-го року.

К 2021 року для ЗСУ розроблять інноваційну бойову броньовану машину

Тоді Збройні Сили України отримали машини виготовлені на ДП «Львівський бронетанковий завод» за угодою підписаною з Міністерством оборони України у грудні 2015-го року.




У 2017-у році Господарський суд міста Київ задовільнив позов військової прокуратури Західного регіону України по стягненню з підприємства 9,8 млн гривень за несвоєчасне виконання державного оборонного замовлення стосовно виробництва бойових машин «Дозор-Б».

Надалі нових замовлень на ці бойові машини для української армії не було та почала з’являтися інформація про закупівлю копії «Дозор-Б» польського виробництва під назвою Oncilla.

Бронетранспортер «Дозор-Б» призначений для захисту екіпажу та десанту від вогню стрілецької зброї, уламків снарядів і мін, а саме: від 7,62-мм бронебійних куль з відстані 30 метрів та осколків 150-мм уламково-фугасного снаряда, підірваного на відстані 50 метрів.

Озброєння бойової машини – баштова кулеметна установка з дистанційним керуванням БПУ-12,7 з телевізійною камерою, тепловізійною камерою та лазерним далекоміром.

Силова установка «Дозор-Б» – чотиритактний чотирициліндровий дизельний двигун з турбонаддувом DEUTZ BF 4M1013FC потужністю 190 к.с

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook