Автоновини Військова техніка

ЗСУ отримали одну з останніх модифікацій Javelin

ЗСУ отримали одну з останніх модифікацій Javelin

Україна для потреб ЗСУ отримала від США одну з останніх модифікацій протитанкового ракетного комплексу Javelin – FGM-148E. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Мова йде про партію отриману в червні 2020 року за контрактом підписаним у грудні 2019-го року.

Закупівля відбувається у рамках пілотного проєкту за програмою Уряду США «Міжнародні військові продажі».

Проєкт передбачає постачання для Збройних Сил України комплексу озброєння, його обслуговування та надання супутніх послуг з підготовки особового складу для надійної та ефективної експлуатації протитанкових комплексів впродовж всього життєвого циклу.




Протитанковий ракетний комплекс FGM-148 Javelin було розроблено у 1996 році та постійно оновлюється, станом на 2020 рік остання його модифікація – FGM-148F.

Фото: ПТРК Javelin під час параду до Дня Незалежності у 2018 році (Gleb Garanic/Reuters)

Ракета FGM-148F оснащена вдосконаленою багатоцільовою бойовою частиною, що включає заряд нового покоління розрахований на пробиття наявної й перспективної броні, зокрема з динамічним захистом, та фрагментований сталевий корпус для підвищення ефективності ураження живої сили та легкоброньованих цілей. Також нова модифікація має зменшену вагу і поліпшену систему наведення та відстежування цілі

Перші їх поставки до армії США розпочались лише минулого місяця – у травні 2020 року, тобто фактично Україна отримала останню версію протитанкового ракетного комплексу Javelin – FGM-148E, що є в активній експлуатації.

Javelin – FGM-148 призначений для ураження бронетехніки, укріплень на землі, а також деяких літальних об’єктів, що переміщуються на низькій висоті й швидкості — гелікоптерів або БПЛА.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook