Автоновини Військова техніка

Нарешті: Багатостраждальний “Дозор-Б” взяли на озброєння у ЗСУ

Нарешті: Багатостраждальний "Дозор-Б" взяли на озброєння у ЗСУ

Прес-служба концерну “Укроборонпром” сьогодні повідомила, що бойову тактичну машину “Дозор-Б” нарешті прийняли на озброєння. Нагадаємо, що епопея з запуском у виробництво “Дозору” почалася ще в 2014 році.

З великими труднощами Львівському бронетанковому заводу вдалося випустити перші 10 примірників і передати їх в якості експерименту військовим 95-ї бригади. Весь час “Дозор-Б” супроводжували скандали, то під час випробувань, то в процесі передачі військовим.

І ось, вже після чергової зміни конструкторської документації в 2020 році, “Дозор-Б” був прийнятий на озброєння в ЗСУ.

Нарешті: Багатостраждальний "Дозор-Б" взяли на озброєння у ЗСУ

7 років знадобилося, щоб державний концерн зміг провести всі випробування, усунути зауваження і повністю відповідати вимогам військових. Але краще пізно, ніж ніколи. Адже “Дозор-Б” – це дуже потрібний і перспективний бойовий автомобіль, який потрібен нашим військовим.




Вітаємо колектив Харківського бюро машинобудування ім. Морозова з цим досягненням.

Нарешті: Багатостраждальний "Дозор-Б" взяли на озброєння у ЗСУ

Тактична бойова колісна машина «Дозор-Б» – повнопривідна броньована машина з колісною формулою 4х4. Створена як багатоцільовий захищений транспортний засіб для перевезення особового складу, озброєння і військового устаткування масою до 2 тонн. Машина призначена для використання в підрозділах сухопутних військ, військової поліції, розвідувальних і тилових підрозділах. Залежно від призначення передбачається різне виконання при провадженні: бронетранспортер, санітарна, командно-штабна, розвідувально-дозорна та інші спеціальні машини.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook