Автоновини

З’явилося нове зображення гіперкара з космічними технологіями

З'явилося нове зображення гіперкара з космічними технологіями
Фото: Hyperion Motors

Американська компанія Hyperion Motors зі штату Огайо опублікувала черговий тизер нового гіперкара XP-1 з водневою силовою установкою, розробка якого стартувала в 2015 році.

Інженери стверджують, що в автомобілі застосують технології провідних космічних агентств, які адаптовані для дорожніх машин.

Імовірно, Hyperion XP-1 отримає силову установку на паливних комірках, де енергія виробляється в результаті хімічної реакції між воднем і киснем, а в якості силового агрегату виступлять кілька електричних двигунів.

На даний момент технології водневих силових установок розробляють відразу кілька провідних автомобільних компаній. Наприклад, в березні BMW представила нову систему з нульовим рівнем шкідливих викидів i Hydrogen NEXT. Випробування установки, розробленої спільно з Toyota, почнуться в 2022 році на кросовері X5.

До складу BMW i Hydrogen NEXT входить електричний силовий агрегат eDrive п’ятого покоління з буферним акумулятором, паливний елемент і перетворювач напруги. Водень міститься в двох баках під тиском 700 бар, куди можна закачати до 6 кг газу. Повна заправка ємності займає від трьох до чотирьох хвилин.

Пікова потужність силового агрегату склала 275 кВт, що еквівалентно 374 кінським силам. Електрохімічний генератор в складі паливного елемента використовує як паливо суміш кисню і водню, а єдиним викидом є водяна пара.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook