Автоновини Військова техніка

В Україні готують до випробувань модернізацію ПТРК «Штурм-С»

В Україні готують до випробувань модернізацію ПТРК «Штурм-С»

В Україні готують до випробувань модернізацію самохідного ПТРК «Штурм-С» на виконання замовлення від Сухопутних військ ЗСУ.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Роботи проводяться Державним підприємством «Державне київське конструкторське бюро «Луч», кадри з підготовки були оприлюднені на офіційному каналі Кабінету Міністрів у Youtube.

Модернізований «Штурм-С» отримав на озброєння керовану ракету РК-2В «Бар’єр-В» від КБ «Луч» з дальністю 6 км.

Також в якості прицілу використовується вітчизняна оптико-прицільна станція ОПСН-І розроблена ДП «Ізюмський приладобудівний завод» та вперше продемонстрована у грудні 2018-го року.

В Україні готують до випробувань модернізацію ПТРК «Штурм-С»
Фото: Оптико-прицільна станція ОПСН-І на модернізованому самохідному ПТРК «Штурм-С»

В лютому 2019-го року ця станція розпочала випробування як складової частини системи управління вогнем наземних, повітряних та морських систем.




ОПСН-І призначена для візуального телеспостереження, вибору і супроводу цілі навідником, визначення дальності до цілі, формування на програмній відстані лазерного інформаційного поля управління протитанковою ракетою.

Дальність роботи тепловізійним каналом:

  • по виявленню: не менше 14 500 метрів
  • по розпізнаванню: не менше 6 000 метрів

Вимірювальна відстань:

  • мінімальна: 150 метрів
  • максимальна: 15 000 метрів

Вага: 60 кілограм

Габарити:

  • діаметр: 430 мм
  • висота: 624 мм.

Оригінальний самохідний ПТРК «Штурм-С» був розроблений в середині 70-х років у в Коломенському конструкторському бюро машинобудування.

Випробування були завершені в 1978 році, у 1979 р. самохідний ПТРК «Штурм-С» з ракетою 9М114 був прийнятий на озброєння частин армійської і фронтової ланки. Серійне виробництво було налагоджено Вольським механічним заводом.

Стандартний оптичний прицільний пристрій з вбудованим каналом стеження за інфрачервоним випромінювачем ракети розміщувався на даху машини по лівому борту.

Завдання оператора комплексу «Штурм-С», полягає в у наведенні прицілу на ціль та утримання на ній, до контакту ракети з ціллю. Забезпечується обстріл цілей, що рухаються з фланговою швидкістю до 60 км/год при фронтальній швидкості до 80 км/год.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook