Автоновини Військова техніка

Україна розробляє новий Багатофункціональний ракетний комплекс

Україна розробляє новий Багатофункціональний ракетний комплекс
Фото: ОТРК “Сапсан”

В офіційному коментарі до Державного оборонного замовлення на 2020-й рік, Міністерство оборони повідомило, що в Україні розроблюють новий багатофункціональний ракетний комплекс.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Розробка відбувається відповідно до доручення Президента України, за якою в Міністерстві оборони розробляється державна програма розвитку ракетно-реактивного озброєння.

Детальної інформації про призначення комплексу не прозвучало, як і його очікуваних характеристик.

“… на теперішній час продовжується виконання програми створення Багатофункціонального ракетного комплексу (БФРК)”, – прокоментували Державне оборонне замовлення на 2020 рік у Міністерстві оборони України.

Наразі не відомо чи має відношення багатофункціональний ракетний комплекс до оперативно-тактичного ракетного комплексу «Грім-2» (експортна назва для ОТРК «Сапсан»), який розробляє КБ «Південне».

Україна розробляє новий Багатофункціональний ракетний комплекс

Нагадаємо, що минулого року стало відомо про можливу розробку на шасі ОТРК «ЗРК середньої дальності», «РСЗВ», «комплекси крилатих ракет» та «РЛС різноманітного призначення», яке було представлено в журналі “Озброєння та військова техніка” (фото з нього вище).




Перед цим у лютому 2019 року була озвучена інформація, що Міністерство оборони України не фінансує розробку вітчизняного ракетного комплексу «Сапсан», або, як називають, експортний варіант «Грім-2», роботи по якому велись КБ «Південне».

Таку інформацію оприлюднили журналісти спеціального проекту Радіо Свобода «Донбас.Реалії» в матеріалі «Кінець ядерної угоди між США і Росією: що це означатиме для України?».

Тому питання щодо розробника, призначення та інших деталей Багатофункціонального ракетного комплексу (БФРК) залишається відкритим.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook