Автоновини

Skoda анонсувала прем’єру нового кросовера

Skoda анонсувала прем'єру нового кросовера
Фото: Skoda

Компанія Skoda опублікувала нове тизерне зображення кросовера Enyaq, який стане першим повністю електричним SUV чеської марки. Як повідомляє прес-служба чеського бренду, прем’єра новинки відбудеться 1 вересня 2020 року. Продажі автомобіля стартують в наступному році.

На тизерному зображенні поки показаний тільки силует майбутнього кросовера. Однак серійна модель вже не раз була помічена фотошпигунами. Судячи по знімках, дизайн Skoda Enyaq буде перегукуватися з концепт-каром Vision iV, представленим в минулому році на Женевському автосалоні, а також з серійними Karoq і Kodiaq. Електрокар отримає «закриту» радіаторну решітку, вузькі головні фари, невеликі повітрозабірники в передньому бампері для охолодження гальмівних механізмів, а також спойлер на кромці задніх дверей.

Новинку побудують на модульній архітектурі MEB, розробленої Volkswagen спеціально для електричних автомобілів нового покоління. За неофіційними даними, Skoda Enyaq буде доступний в чотирьох основних модифікаціях як з переднім, так і з повним приводом.

Базова версія машини отримає єдиний 148-потужний електромотор, що передає тягу на задню вісь. Комплект батарей дозволить проїхати без підзарядки до 340 кілометрів. Топову повнопривідну версію оснастять двигуном потужністю близько 300 сил і акумуляторами на 82 кВт · год, які забезпечать запас ходу в 460 кілометрів.

До 2025 року компанія Skoda має намір вивести на ринок до 10 нових моделей, які отримають повністю електричну або гібридну силову установку. Автовиробник передбачає, що через п’ять років на такі машини доведеться до 25% від усього обсягу продажів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook