Автоновини Військова техніка

Позитив тижня: Новий український ракетний комплекс буде бити окупантів на відстані понад 200 км

Позитив тижня: Новий український ракетний комплекс буде бити окупантів на відстані понад 200 км

Ракетний комплекс “Вільха” отримає ще кілька версій: передбачається, що вони крім збільшеної дальності матимуть різні за вагою бойові частини.

Зараз Р-624М “Вільха-М” має бойову частину вагою в 170 кг і дальність в 123 км. Нова версія – Р-224М1 “Вільха-М1” з бойовою частиною в 170 кг на старому паливі зможе знищувати цілі на максимальній відстані в 140 км, а при використанні нового палива – до 154 км. Для цієї модифікації передбачено використання бойової частини вагою 236 кг, відповідно дальність складе 108 км і 121 км на новому типі палива. Версія ж Р-224М2 “Вільха-М2” зможе досягати дальності в 141 км і 202 км з новим видом палива, при збереженні бойової частини вагою 170 кг.




Нагадаємо, ракетний комплекс “Вільха-М” – проект створення високоточних 300 мм реактивних боєприпасів з максимальною дальністю понад 120 км, які виробляються підприємствами оборонно-промислового комплексу України по замкнутому циклу.

Попередня версія корректированного снаряда “Вільха” вже завершила державні випробування і знаходиться на озброєння підрозділів Збройних Сил України. Її серійне виробництво розпочато в кінці 2018 року.

Крім того, в Україні розробляють проект модернізації радянського ЗРК С-300. Як повідомляє Український мілітарний портал, роботи проводяться низкою українських підприємств, серед яких Конструкторське бюро “Південне” і ДП “Павлоградський хімічний завод”. Одним з головних напрямків модернізації ЗРК С-300 є збільшення дальності польоту ракет комплексу і ряду інших параметрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook