Автопоради Статті

Вдалий переїзд: вибираємо потрібний автомобіль

Вдалий переїзд: вибираємо потрібний автомобіль

Переїзд може очікувати кожну людину. Адже це – невід’ємна частина зміни місця проживання, або облаштування нового офісу. Вантажне авто знадобиться і для перевезення будматеріалів, при покупці нових меблів або техніки. Причини різняться, але підсумок один – необхідність вибрати автомобіль для перевезення вантажів.

Здавалося б, досить знайти оголошення про надання послуг мувінга і замовити авто. Але чи буде такий підхід правильним? Адже машин, використовуваних для транспортування вантажів багато видів, вони відрізняються вартістю оренди, місткістю, наявністю, або відсутністю кріплень, додаткового обладнання. Для перевезення різного вантажу будуть потрібні авто різного типу!

Яка потрібна вантажна машина для переїзду?

Для того щоб дізнатися, яка потрібна вантажна машина, слід грамотно оцінити тип і кількість вантажу, що перевозиться. З урахуванням цих даних буде розрахована вартість переїзду і час у дорозі.

Класифікація вантажу

Залежно від особливостей і характеристик вантажу виділяється кілька типів майна, що перевозиться:

  • звичайний вантаж – до даної категорії відноситься майно, що відповідає нормам і стандартам, встановленим законодавчо;
  • вантаж підвищеної небезпеки – для перевезення подібного майна потрібен спеціальний вантажний автомобіль;
  • харчова продукція – для транспортування швидкопсувних продуктів використовуються авто з рефрижераторами, що забезпечують необхідний температурний режим;
  • негабаритний вантаж – вимагає ретельного вибору маршруту слідування і підбору авто, відповідного габаритам і обсягу перевезеного майна;
  • живий вантаж – знайти машину для якісного перевезення тварин можна не в кожній мувінговій компанії (авто повинно бути оснащено спеціальним кузовом, кліткою і обладнанням для підтримки комфортного температурного режиму).

З огляду на специфіку послуги вантажоперевезення і різноманітність доступних до транспортування вантажів, уважно вивчіть пропозиції вантажних таксі – https://davay-pereedem.com/ua/vantazhne-taksi-kyiv. Дізнайтеся, які авто здатні перевезти крихкий, або спеціалізований вантаж.

Які бувають вантажні машини?

Залежно від характеристик виділяють кілька видів вантажівок:

  1. малотоннажні;
  2. середньотонажні;
  3. великотоннажні.

Перші використовуються для перевезення вантажів, вага яких не перевищує 3 тонни. Як правило, це – продукти харчування і будівельні матеріали, меблі, побутова техніка, обладнання. Використовуються в цих цілях мікроавтобуси і маленькі вантажівки. У деяких випадках застосовуються авто з відкритим кузовом.

Для транспортування вантажу вагою до 10 тонн використовуються автомобілі такого ж типу, як і при малотоннажному трансфері. Великотоннажні автомобілі відрізняються відповідними габаритами і місткістю.

Де знайти машину для перевезення вантажу?

Отже, приблизний діапазон пошуків визначено і замовник знає, якого типу авто необхідно шукати. Якщо потрібна вантажна машина для переміщення в Києві, знайти перевізника нескладно. Багато мувінгових компаній надають послуги транспортування і за межами столиці. Шукати машину найпростіше через Інтернет. Орієнтуйтеся на відгуки в Мережі (їх можна прочитати на форумах і сайтах перевезень), а також – на типи машин для вантажоперевезень, які є в обраних компаніях.

Як вибрати перевізника для здійснення переїзду?

Зв’яжіться з фірмами, що вас зацікавили і обговоріть деталі замовлення – тип і вагу вантажу, його приблизний обсяг, передбачуваний маршрут (початковий і кінцевий об’єкт доставки). Дізнайтеся вартість послуги в конкретному випадку і ймовірність її збільшення. Фахівці розрахують необхідну кількість вантажників, запропонують додаткові послуги для оптимізації трансферу.

Який вантажний автомобіль кращий?

Відповідь на це питання не може бути однакова для всіх. Кращий автомобіль в кожному індивідуальному випадку може бути різним! Щоб вибрати кращий вантажний автомобіль, обговоріть деталі з професіоналами, що мають досвід різних вантажоперевезень. Від правильності вибору залежить якість надання послуги.

Яке вантажне авто краще вибрати для дрібних квартирних і офісних переїздів?

Якщо ви міняєте житло, або офіс і не плануєте перевозити 10 тонн вантажу, зупиніть вибір на фургоні, вантажівці, мікроавтобусі. При необхідності переміщення сипучих будівельних матеріалів актуально орендувати самоскид. Карго специфічних вантажів вимагає використання нестандартного транспорту – цистерн, контейнеровозів, рефрижераторів та ін.

Крім вантажопідйомності і місткості авто необхідно врахувати і інші нюанси. Краща машина в одній місцевості може виявитися марною в іншій. Самостійно врахувати всі особливості шляху і інші значущі нюанси дуже складно. Продумайте дрібниці, порівняйте пропозиції різних компаній, обговоріть з перевізником покроково маршрут і особливості вантажу. Тільки так вдасться уникнути прикрих помилок і зайвих витрат часу і грошей.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook