Автоновини Військова техніка

Нова модернізована ЗСУ-23-4М «Шилка»: вражаючі випробування (ВІДЕО)

Нова модернізована ЗСУ-23-4М «Шилка»: вражаючі випробування (ВІДЕО)

Дослідний зразок модернізованої на ДП Завод «Арсенал» зенітної самохідної установки ЗСУ-23-4М зенітно-артилерійського комплексу «Шилка» пройшов визначальні відомчі випробування.

Згідно із зареєстрованим у Міністерстві оборони рішенням, тепер 3СУ-23-4М-А1 готовий до дослідної експлуатації, повідомляє Цензор.НЕТ.

Наголошується, що модернізація ЗСУ, проведена державним підприємством Завод «Арсенал» за власні обігові кошти, передбачала встановлення на установку нової багатофункціональної радіолокаційної станції замість наявної РЛС і заміну спеціалізованої аналогової обчислювальної системи на сучасну цифрову. Також установку обладнали навігаційною системою, системою забезпечення та блоком цифро-аналогових перетворювачів.

Нова модернізована ЗСУ-23-4М «Шилка»: вражаючі випробування (ВІДЕО)

Нагадаємо, Державне підприємство Завод «Арсенал» за договором з Міністерством оборони проводить дослідно-конструкторську роботу, спрямовану на модернізацію зенітної самохідної установки «Шилка» ще з 2015 року.




У 2017 році перший варіант модернізованої ЗСУ-23-4М був представлений на міжнародній виставці «Зброя та Безпека-2017».

Модернізація запланована в трьох варіантах. Другий варіант модернізації додатково до нововведень першого передбачає встановлення устаткування на установку оптико-локаційної системи. У третьому варіанті до переваг першого і другого варіантів додається ракетний канал із чотирма ракетами «Ігла».

За планами підприємства, в новій установці, в остаточному варіанті, буде проведена заміна РЛС 1РЛ33М на багатофункціональну РЛС з цифровою антенною решіткою (ЦАР) «Рокач-АС», встановлені нові оптико-локаційна система та ракетний канал, заміна розрахунково-обчислювального пристрою на цифрову обчислювальну систему, інтегровані нові бойові алгоритми управління зброєю, заміна інших вузлів та блоків, також планується заміна газотурбінного агрегату на більш економічний агрегат живлення.

Нова модернізована ЗСУ-23-4М «Шилка»: вражаючі випробування (ВІДЕО)

Роботи над другим і третім варіантами нині тривають.

Варто також додати, що дана модернізація ЗСУ-23-4М була помічена під час випробувань відновлених зенітних ракетних комплексів протиповітряної оборони, що проходили на державному випробувальному полігоні «Ягорлик» у лютому ц.р. Тоді, колишній Секретар РНБО України Олександр Турчинов, назвав цю модернізацію «Рокач» (ймовірно від назви нової РЛС «Рокач-АС», що на неї встановлюється).

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook