Автоновини Військова техніка

Укроборонпром показав випробування нового сучасного танка Т-72АМТ (відео)

Бойовий танк Т-72АМТ від Київського бронетанкового заводу проходить вогневі випробування на військових полігонах. Про це повідомляє прес-служба державного концерну «Укроборонпром», до складу якого входить завод.

«Цілий комплекс випробувань призначений для опрацювання всіх режимів стрільби нового танку різними типами боєприпасів, включаючи високоточні керовані ракети «Комбат»«, – розповідають у ДК.

Там зазначили, що завдяки використанню нової високоточної зброї можливо знищити бронетехніку противника на дальності до 5 км, а ракета «Комбат» здатна пробити броню товщиною 750 мм.

Фото: Укроборонпром

«Завдяки тандемній головній частині, ракета повністю ігнорує динамічний захист противника. Тобто потужності «Комбату» достатньо для знищення навіть найбільш захищених ворожих танків», – наголошують в Укроборонпромі. Окрім того, зазначають у концерні, танк має рівень захисту нового покоління, який забезпечується елементами динамічного захисту та протикумулятивними решітками.




«Таке поєднання виявилось одним з найбільш ефективних під час боїв на сході України», – зазначає прес-служба.

Також Т-72АМТ отримав прилади нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління для всіх членів екіпажу та нічний приціл для ведення вогню високоточними ракетами.

На танк встановлений комплект з двох цифрових радіостанцій з захищеним каналами зв’язку і сучасні супутникові засоби навігації.

Також машину облаштували резинометалевими гусеницями, що дозволило збільшити плавність ходу, і камерою заднього виду.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook