Автоновини

Український позашляховик Thor запущений в серійне виробництво

Фото: Autonews

Український всюдихід Thor запущений в серійне виробництво і вже непогано продається. Зараз його конструктори шукають вихід на ринок Європи. Про це розповіли творці всюдихода.

200-потужний двигун і стрибки по бездоріжжю

Творці автомобіля в минулому займалися автоспортом і донині виробляють запчастини для спортивних автомобілів (КПП, дроти). Раніше вони створювали спорткари «з чогось», але потім з’явилося бажання зробити щось повністю своє.

«Автомобіль розроблений з нуля. За основу взято дволітровий турбодизель General Motors на 200 к.с., коробка передач – японська автоматична шестиступінчаста Aisin. Трансмісія на редукторній схемі, редуктори нашого виробництва. Кузов зі скловолокна, повністю монокок. Він не іржавіє, міцніше і легше металу. Автомобіль створений для полювання і рибалки, довезе вас туди, куди ні на чому іншому дістатися неможливо. Розвиває максимальну швидкість 75 км / г. Він плаває по воді – максимальна швидкість 7 км / год. Маса в повному спорядженні – до 2 тонн», – говорить один з творців «Тора» Олег.

До слова, у позашляховика навіть колеса власного виробництва.




Характеристики всюдихода THOR-Raid:
Колісна формула: 4х4
Споряджена маса: 2000 кг
Габарити: д / ш / в, 3600/2530/2570 мм
Колія: 1930 мм
Дорожній просвіт: 580 мм
Двигун: турбодизель 2,0 л 200 к.с. 420 Нм
Коробка передач: автоматична, 6-ступінчаста
Ємність паливного бака: 100л
Витрата палива: 4 л / год
Кузов: композитний монокок на сталевій рамі
Кількість місць: 2/4/6
Рульове управління: важільне
Гальмівна система: гідравлічна дискова
Шини: THOR безкамерні 1640х640-24 ”
Вантажопідйомність на щільних грунтах: 1000 кг
Вантажопідйомність на слабонесучих грунтах і на плаву: 600 кг
Максимальна швидкість: 74 км / год
Максимальна швидкість на воді: 7 км / год
Мінімальна швидкість: 1 км / год
У трансмісії немає ланцюгів.

Вже продано 5 автомобілів

У базовій комплектації автомобіль коштує від $ 105 тис. Додатково можна поставити кондиціонер, обробити салон шкірою. В автомобілі, який показували на New Cars Fest, два посадкових місця, а ззаду лежаки. А в одній з інших машин ставили 8 спортивних сидінь.




Перший раз Thor форсував Дніпро в 2017 році. Стартували з Воронцовського пляжу, а виїхали на сушу на Комсомольському острові (ширина річки в тому місці 1,5 км). З тих пір автомобілі цієї лінійки провели на воді понад 120 годин.

«Наразі вже створено 8 машин. Це серійне виробництво – все взаємно замінювано. П’ять машин вже продані в Україні. Зараз ми шукаємо дилера в Європі, відбираємо пропозиції по дилерській схемі. Нам цікава Північна Америка, Північна Європа, Африка, Австралія. Скрізь, де погані дороги – це наша стихія», – розповіли конструктори Thor.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook