Автоновини Військова техніка

Українська армія отримала нові танки “Булат”: подробиці

Українська армія отримала відремонтовану партію танків “Булат”, які вже успішно пройшли приймально-здавальні випробування за участю представників Міноборони. Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

Зазначається, що фахівці заводу відремонтували двигуни та корпуси бойових машин, а також інші комплектуючі.

Танк “Булат” є модернізацією основного бойового танка Т-64. Оновлений “Булат” отримав новий захист, систему управління вогнем, ракетний комплекс “Комбат” і новий двигун. Фахівці вважають, що завдяки цим рішенням вдалося досягти комплексне підвищення характеристик танка.




Наприклад, модульний комплекс динамічного захисту «Ніж», який встановлений на «Булат» відмінно зарекомендував себе під час боїв і штатно встановлюється і на модернізовані танки Т-64 зразка 2017 року і Т-80БВ.

У свою чергу, завдяки системі управління вогнем 1А43У з нічним прицільним комплексом, «Булат» може використовувати ракетний комплекс «Комбат», який дозволяє знищувати бронетехніку супротивника на відстані до 5 км. У той же час відремонтовані «Булат» отримали систему управління вогнем 1А43У з доробками, які були продиктовані бойовим досвідом.

За маневреність танка відповідає форсований двигун 5ТДФМ потужністю 850 к.с., який також з досвіду бойових дій отримав підвищенні характеристики, спрямовані на підвищення його ресурсу і надійності роботи.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook