Автоновини Військова техніка

Як ЗСУ неймовірними зусиллями вдалося поставити на хід стародавні ЗІЛ-135 (фото)

Реактивна артилерія ВМС ЗСУ провела навчання в Одеській області, в ході яких відпрацьовувалися удари “Ураганами” по місцях висадки десанту противника, пише Autoconsulting.

Підрозділ ВМС швидко висунувся на позиції, розвернув батарею і провів стрільби за вказаними координатами. Але найдивніше в цих навчаннях – це відмінний стан “ураганів”, що базуються на шасі древніх ЗІЛ-135ЛМ.

Вони не тільки виглядають свіжо, але і їдуть непогано. А ще в 2014 році -подібні ЗІЛи були вже “нерухомістю” та годилися, хіба що для музеїв.




Зараз же на ЗІЛ-135 жодної іржі, нова оптика і шини. Як же вдалося реанімувати ці автомобілі?

У 135-ої моделі є одна особливість: там стоять два двигуна сумарною потужністю 250 коней. Якщо є хоч найменший збій в роботі двигунів, машину просто починає кидати з боку в бік. Також там стоїть спеціальний електронний блок російського виробництва, який синхронізує роботу цих двигунів. Запчастина ця – рідкісна, на складах ЗСУ таких блоків не було, ось і довелося освоїти їх ремонт і монтаж вже в Україні. І запрацювали старі ЗІЛи. І послужать ще не один рік, поки ЗСУ перейдуть на нові шасі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook