Автоновини

Skoda розсекретила свій новий кросовер

Skoda розсекретила свій новий кросовер
Фото: Skoda

У наступному році Skoda почне продажі купе-кросовера Enyaq, який отримає повністю електричну силову установку.

Компанія Skoda повністю розсекретила технічні характеристики свого першого електричного кросовера під назвою Enyaq iV. Серійне виробництво автомобіля почнеться в кінці нинішнього року. Збірку моделі налагодять на заводі в Млада-Болеславі. Як розповіли в прес-службі чеського бренду, запуск новинки на ринок запланований на початок 2021 року.

В основу Skoda Enyaq лягла модульна архітектура MEB, розроблена Volkswagen спеціально для електричних автомобілів нового покоління. Skoda Enyaq можна буде придбати як з заднім приводом, так і в модифікації з чотирма ведучими колесами.

Базова версія автомобіля оснащується літій-іонними акумуляторами на 55 кіловат-годин. Без підзарядки такий кросовер може проїхати до 340 кілометрів. Потужність електромотора – 150 кінських сил. Також машину можна придбати з 180-потужним електродвигуном. На одній зарядці такий Enyaq iV може проїхати 390 кілометрів.

Для далеких поїздок клієнтам запропонують кросовер з 203-потужним електромотором і запасом ходу в 500 кілометрів. Повнопривідні модифікації машини з двома електромоторами пропонуються в двох варіантах – потужністю 265 і 305 кінських сил. Запас ходу – 460 кілометрів. Enyaq iV з найпотужнішою силовою установкою до «сотні» може розігнатися за 6,2 секунди, максимальна швидкість – 180 км на годину.
Довжина автомобіля складає 4648 мм, ширина – 1877 мм, а висота – 1618 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 2765 міліметрів. На знімках кросовер поки прихований під камуфляжем. Вже зараз можна сказати, що зовнішність Skoda Enyaq буде перегукуватися з концепт-каром Vision iV, представленим в минулому році на Женевському автосалоні, а також з товарними SUV чеської марки – Karoq і Kodiaq.

Skoda розсекретила свій новий кросовер
Фото: Skoda

Коефіцієнт лобового опору – 0,27. В салоні машини встановлюється 13-дюймовий дисплей. Об’єм багажного відділення складає 585 літрів. Enyaq iV отримав функцію швидкої зарядки, завдяки якій за 40 хвилин запас електроенергії можна поповнити з 10 до 80%.

До 2025 року компанія Skoda має намір вивести на ринок до 10 нових моделей, які отримають повністю електричну або гібридну силову установку. Автовиробник передбачає, що через п’ять років на такі машини доведеться до 25% від усього обсягу продажів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook