Автоновини Військова техніка

Бойові підрозділи ЗСУ отримали новітню суперзброю

Бойові підрозділи ЗСУ отримали нову зброю

У бойові бригади Збройних Сил почали передавати бронеавтомобілі “Варта-Новатор”.

Це розробка компанії «Українська бронетехніка». Машина важить 9 тон і виготовлена на шасі Ford 550, яке було спеціально посилене. На фото – “Новатор”, який отримала 93 бригада Холодний Яр. На нього встановили протитанковий ракетний комплекс “Стугна-П”. Нині у підрозділі протитанкові розраунки, у тому числі жіночі, опановують нову бронемашину.

Нагадаємо, у листопаді минулого року до ЗСУ було передано партію з декількох десятків спеціальних броньованих автомобілів “Новатор”.




Ця бронемашина виготовлена на шасі Ford 550, яке було спеціально посилене. СБА виготовлено зі сталі шведської компанії ARMOX різної твердості (до 560) та товщини в залежності від зони бронювання і в цілому машина відповідає класу бронювання ПЗСА-4 або ПЗСА-5. Всі двері обладнані спеціальними підсиленими ригелями та замками підвищеної надійності та мають можливість відкривання ззовні в екстрених ситуаціях.

Також варто додати, що “Новатор” вперше показали з новим протитанковим ракетним комплексом “Амулет” на Міжнародній виставці “Зброя та Безпека-2018”, а через рік цей новий бойовий модуль, розроблений ДККБ “Луч”, був встановлений вже на звичайний БРДМ-2.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook