Автопоради Статті

Автострахування: види і нюанси

Автострахування: види і нюанси

Сьогодні страхування автомобіля забезпечує захист транспортного засобу від різних неприємних ситуацій на дорозі.

Автострахування: основні види

Страхуванню підлягають всі автомобілі, незалежно від марки, досвіду водіння водія, року випуску. Водій не може нести відповідальність за інших учасників руху, які можуть вести себе неадекватно.

При виникненні аварії страхова компанія компенсує збитки ремонту транспортного засобу. Компенсацією повинна займатися та страхова компанія, чий страховик став винуватцем ДТП. У цьому випадку компанія виплачує компенсацію як власнику постраждалої машини, так і своєму страховику.

Процес регулювання позаштатних ситуацій на дорозі став відпрацьованим механізмом для страхових компаній. Основне завдання – гарантійні умови при будь-яких непередбачених ситуаціях з відшкодуванням збитків. Виконання всіх зобов’язань регулюється державними структурами, діяльність страхових компаній підлягає ліцензуванню. Поліс добровільного страхування дозволяє в разі аварії мати право на відшкодування збитків від цієї компанії, з якою укладено договір, незалежно від того, хто є винуватцем ДТП. Такий договір страхування можливий за особистою ініціативою власника транспортного засобу.

Будь яркий перевірений вид страхування можливо здійснити через некомерційну організацію «Російський Союз Автострахувальників». А на ознайомчому порталі «Російський Союз Автомобілістів» – rsa.su, ви можете ознайомитися з видами автострахування, задати питання автоюристу, а також здійснити перевірку історії будь-якого транспортного засобу, тощо.

Зараз діє два види страхування: ОСАГО і КАСКО. Також існує автострахування для закордону. Страхування ОСАГО оформляється в обов’язковому порядку, а КАСКО добровільно. Відсутність одного з видів страхового договору забороняє власнику використовувати транспортний засіб. Без страховки на автомобіль власник не може проводити технічний огляд, ставити його на облік.

Вартість обов’язкового страхування регулюється законодавчими органами. При укладанні договору добровільного страхування вартість послуг залежить від деяких факторів:

  • вік і стаж водія розглядаються як один з факторів ймовірного ДТП. Чим більше досвіду, тим дешевше страховка;
  • вік і марка автомобіля визначають рівень його відновлення, чим потужніший і габаритніший транспортний засіб, тим дорожче вартість страховки;
  • кількість ризиків, які можуть потенційно виникнути в період дії страхового договору;
  • тривалість співпраці дозволяє при повторних висновках договору отримувати знижку.

Варто пам’ятати, що остаточна вартість залежить від багатьох факторів. Провести самостійний розрахунок можна на сайтах страхових компаній за допомогою спеціальних калькуляторів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook